Facebook Pixel voedingswaarde - Hogeschool Gent
Foto voedingswaarde

Voedingswaarde.

V

Voedingswaarde.

De voedingswaarde van een levensmiddel omvat de droge stof, het vet-, eiwit- en koolhydraatgehalte alsook de mineraal- en vitaminesamenstelling. Deze informatie wordt op elk etiket vermeld en geeft de consument inzicht over de samenstelling.

Is de voedingswaarde van jouw product ongekend? Ken je de vetzuursamenstelling van je product? Wil je een suikergereduceerd product ontwikkelen? Of een dieper inzicht verwerven omtrent de functionaliteit van de componenten?

Wij kunnen de frequent toegepaste analyses ter bepaling van de chemische samenstelling van voedingsmiddelen uitvoeren (droge stof, as, eiwit, vetgehalte en vetzuursamenstelling). Daarnaast kunnen ook mineralen bepaald worden in levensmiddelen zoals natrium, kalium, magnesium en ijzer.

Naast een labanalyse kunnen we de voedingswaarde van je product ook berekenen op basis van de grondstofgegevens.
Ook kunnen wij advies geven rond de aanpassing van de voedingswaarde zoals suiker- of vetreductie.
Een opleiding over zowel de aanpassing van receptuur als de berekening van voedingswaarde kan aangeboden worden aangepast aan jouw noden en wensen.

Meer info over onze projecten vind je op de hoofdpagina.

Doelgroep

KMO's, start-ups, consumentenorganisaties, opleidingscentra, vzw’s, hoeveverwerkers, …


Sectoren: voedingsbedrijven (van lokale slager tot industriële producent, retailers, horeca, grootkeukens, …)

Contact

afn@hogent.be