Facebook Pixel PulseBake - Hogeschool Gent
Foto PulseBake

PulseBake.

P

PulseBake.

Peulvruchten bieden heel wat potentieel bij de ontwikkeling van bakkerijproducten met een gebalanceerd nutritioneel profiel en duurzaam karakter. In het TETRA-project Pulsebake onderzochten we welke barrières er bestaan voor het gebruik van peulvruchten in de graan- en bakkerijsector, en hoe die kunnen worden weggenomen.

In het project werd beschikbare en nieuwe kennis van 5 soorten peulvruchten doorvertaald op maat van de brede doelgroep. Peulvruchten hebben op vlak van duurzaamheid, technologische en nutritionele eigenschappen heel wat te bieden als ingrediënt in de bakkerijsector. Zo kunnen ze worden ingezet ter vervanging van melk en eieren in plantaardige toepassingen. Bekijk de video hieronder om meer te weten te komen.

Projectresultaten.

Receptenbundel

Introduceer peulvruchten in jouw baksels.

Presentatie

Bekijk de presentatie van de slotdag.

Foto's slotdag

De slotdag was een groot succes. Bekijk de foto's!

Soorten peulvruchten.

Webinar. Duurzaamheid van peulvruchten: inzichten uit de wetenschappelijke literatuur.

In mei 2024 gaf het PulseBake-team een webinar dat inzoomde op inzichten uit de wetenschappelijke literatuur op de duurzaamheid van peulvruchten. Je kan het webinar herbekijken door hier te klikken of de video hiernaast open te klikken. Daarnaast kan je hier nog enkele handige documenten terugvinden:

Partners.

logo vlaio

logo ugent

logo flanders food

Contact.

Heb je een vraag of wil je met ons samenwerken?

Neem contact met ons op