Facebook Pixel Advanced Personal Trainer - Hogeschool Gent
Foto Advanced Personal Trainer

Advanced Personal Trainer.

A

Advanced Personal Trainer.

Het postgraduaat Advanced Personal Trainer is er voor wie droomt van een job als personal trainer en zich door hoogstaande, kwalitatieve begeleiding wil onderscheiden.

Wil je een kei zijn in het aanbieden van een geïndividualiseerd programma op maat van elke klant? Dit deeltijds postgraduaat leidt je op tot een uiterst bekwame personal trainer die mensen vakkundig begeleidt bij het behalen van hun sportieve doelen en revalidatie­doelen, vertrekkend vanuit een holistische visie.

Je investeert in een opleiding van 27 studie­punten. Studiepunten drukken de omvang of het gewicht uit van een opleiding(s­onderdeel). Eén studiepunt staat voor 25 à 30 uren totale studietijd.

Dit postgraduaat is modulair opgebouwd uit zes opleidings­onderdelen die het DNA van de advanced personal trainer vormen. Zowel op vlak van fitness, als op vlak van ondernemen en praktijk. Na elke module leg je examen af. 

bekijk de modules →

De lessen worden modulair opgebouwd. Je volgt gedurende een tiental weekends les in de periode van eind september tot eind mei. Daar komen een viertal vrijdagen bovenop. Zo is de combinatie met een job of andere tijds­besteding mogelijk.

doelgroep

Je hebt één van deze diploma's op zak:

 • Educatieve bachelor in het secundair onderwijs: lichamelijke opvoeding & bewegings­recreatie
 • Professionele bachelor­opleiding sport & bewegen
 • Master in de lichamelijke opvoeding en bewegings­wetenschappen
 • Master in de revalidatie­wetenschappen en kinesitherapie

Beschik je niet over een van de bovenstaande diploma’s, maar heb je wel een bachelor- of masterdiploma uit een ander domein en heb je toch grote interesse? Werk dan eerst het voorbereidend traject af met vakken zoals anatomie, trainingsleer, fitness, … Daarna kan je jezelf verder ontplooien in het uitdiepend postgraduaat advanced personal trainer. Informeer je verder tijdens een intake met de coördinator.

attestering

Je behaalt het getuigschrift 'postgraduaat Advanced Personal Trainer'.

download de brochure →

registreer je voor een online infosessie →

data 2024

De opleiding start 30 september. Je lessen vinden telkens plaats op vrijdag, zaterdag en zondag. Dit postgraduaat is dus perfect te combineren met een job.

 • Module 1: intake & screening
  4, 5 & 6 oktober 2024
   
 • Module 2: functional training deel 1 en 2
  8, 9 & 10 november 2024 en 15,16,17 november 2024
   
 • Module 3: coaching
  6, 7 & 8 december 2024
   
 • Module 4: Program Design
  17, 18 & 19 januari 2025
   
 • Module 5: Business & Marketing deel 1 & 2
  14 & 15 maart 2025 en 28 & 29 maart 2025
   
 • Module 6: stage met geïntegreerde evaluatie
  tussen 4 oktober 2024 - 31 mei 2025

locatie

Je hebt les in de PT room van de sporthal op campus Schoonmeersen (Gent), en enkele keren op locatie.

bekijk de PT room →

prijs

2950 euro* 

*onder voorbehoud van wijzigingen

Werk je in de privésector? Met de kmo-portefeuille recupereer je een stuk van je inschrijvings­geld. Erkenningsnummer HOGENT - opleiding: DV.O101616

logo kmo-portefeuille

Advanced Personal Trainer, iets voor jou?

1

Je droomt van een job als personal trainer.

2

Mensen ondersteunen in het behalen van hun sportieve en revalidatie­doelen geeft je een boost.

3

Je wil je onderscheiden door je hoogstaande, kwalitatieve begeleiding.

4

Je wil een kei zijn in het aanbieden van een geïndividualiseerd programma op maat van elke klant.

Het programma omvat 27 studie­punten en bestaat uit zes modules.  

Binnen deze module leer je via een grondige intake de beginsituatie van divers cliënteel inschatten. Het analyseren van de houding, functionele bewegings- en mobiliteitsscreenings en prestatietests komen allemaal aan bod. Je leert ook werken met de gloednieuwe Aventuz-Academy Application in functie van screening en opvolging.

 • Studiepunten: 3
 • Programmalijn: fitness

Tijdens deze zes lesdagen gaan we dieper in op het holistisch trainen. Concepten zoals tensigriteit, fascia en training staan centraal binnen deze module. Je leert er functionele kinesiologie toepassen. Zo komen SMR- en fascia release-technieken aan bod, maar leer je ook high performance-oefeningen met functionele tools correct uitvoeren.  

 • Studiepunten: 6
 • Programmalijn: fitness

Hoe motiveer je je klant als die even wat minder gemotiveerd is? Hoe organiseer je je training in diverse omgevingen? Hoe plan je organisatorisch efficiënt meerdere trainingen/klanten na elkaar? Hoe zet je motivatie en coaching in als powertool tijdens je work-out? Hoe zet je multimedia in om van op afstand te coachen? In deze module worden alle aspecten van de moderne coach op een praktijkgerichte manier belicht.

 • Studiepunten: 3
 • Programmalijn: fitness

Werken naar het doel van de cliënt. Je leert in deze lesdagen via casegerichte trainingsleer en fysiologie doelgerichte periodisaties & trainingen opstellen voor diverse doeleinden (van beginnende sporters tot sportspecifieke prestaties).

 • Studiepunten: 3
 • Programmalijn: fitness

Hoe ga je aan de slag als Personal Trainer in het werkveld? Wat zijn de mogelijkheden? Hoe detecteer je opportuniteiten?  In deze module word je klaargestoomd om als Advanced Personal Trainer met eigen onderneming het werkveld te veroveren.

Waarvoor staat jouw onderneming? Hoe promoot je jouw onderneming? Hoe verkoop je je product? Binnen dit luik leer je promotie­strategieën op een efficiënte manier aanwenden om je eigen onderneming in de markt te zetten.

 • Studiepunten: 4
 • Programmalijn: ondernemen

Practice makes perfect! Om jezelf tot Advanced Personal Trainer te kronen, dien je de nodige ervaringen op te doen in authentieke situaties in het werkveld. Doorheen het academiejaar ga je in het werkveld leren van deskundige mentoren. Je vertrekt telkens op stage met een aangereikte focus vanuit de modules zoals screening, functional training, coaching & program design.

 • Studiepunten: 8
 • Programmalijn: praktijk

In samenwerking met Aventuz Academy. Onder andere Johan Gerets, coach bij Move To Cure en bezieler van Aventuz Academy staat alvast klaar om jou de kneepjes van het vak te leren.

In samenwerking met Aventuz Academy. Onder andere Johan Gerets, coach bij Move To Cure en bezieler van Aventuz Academy staat alvast klaar om jou de kneepjes van het vak te leren.

Onze troeven.

Authentieke leersituaties

Praktijkgerichte stages in het werkveld en authentieke leer­situaties in de praktijk.

Zelfstandig aan de slag

Wanneer je afstudeert, beschik je over je eigen onderneming die officieel ingeschreven is. Je kan bijgevolg meteen aan de slag als zelfstandig personal trainer.

Leren van experts

Uitmuntende experts uit het werkveld brengen je innovatieve, multi­disciplinaire vaardigheden en inzichten bij.
Topper Johan Gerets, High Performance Coach bij Move To Cure staat alvast klaar met zijn team om jou de kneepjes van het vak te leren.

Totaalpakket

We benaderen het functioneel trainen van individuen met een holistische visie zodat je kennis en vaardigheden veel verder reiken dan de traditionele toestel­kennis en klassieke anatomie.

Vanuit de praktijk

Je krijgt case-gestuurd onderwijs met evidence-based inzichten, zodat je gepersonaliseerde trainingen voor diverse doeleinden leert ontwikkelen.

Sfeerbeeld

Vraag je intake aan

veerle.permentier@hogent.be

Praktisch.

profielfoto Veerle Permentier

Veerle Permentier

lector

Chat met Veerle

Intake & inschrijven

Vraag eerst per mail een intake aan via veerle.permentier@hogent.be. Voeg een scan van je bachelor- of masterdiploma toe aan je mail.

Voldoe je aan het profiel? Dan helpen we je verder op weg naar je definitieve inschrijving.

Contact

Nood aan meer informatie? We zijn er voor jou.

Werken en studeren

Wil je werken en studeren combineren? Dan kan je mogelijk extra steun krijgen.

Meer info over steunmaatregelen →

Ook onze dienst studentenvoorzieningen (STUVO) biedt ondersteuning.

Meer info over financieringssteun via STUVO →

Werkzoekend? Mogelijk kan je ook rekenen op steun van de VDAB.

Meer info op VDAB.be →

Sfeerbeeld

Nog vragen?

Zit je nog met prak­tische vragen over de opleiding? Ben je nog niet helemaal zeker van je studie­keuze? We helpen je graag verder!

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

bijscholingen

Bekijk ons uitgebreid aanbod navormingen, studiedagen, bijscholingen of nascholingen, workshops, symposia en congressen. Dit zijn korte vormingen van een of meerdere dagen. Een ideale manier om je …

Verkort traject lichamelijke opvoeding of bewegingsrecreatie
[m]$.dspObject('component', '0E0DEE95-196D-4DAA-8AA975E9A34E7786')[/m] Heb je al een bachelor kleuter­onderwijs, lager onderwijs of secundair onderwijs? Of heb je al een andere bachelor …
Bachelor secundair: lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie

Wil jij een sportaanbod en beweeg­mentaliteit creëren voor iedereen, van jong tot oud, in elke situatie? Dan is het unieke programma lichamelijke opvoeding en bewegings­recreatie …

Sport
De boog kan niet altijd gespannen staan. Wie af en toe de batterijen wil opladen, is bij HOGENT aan het juiste adres. Want de sport¬≠dienst zorgt jaar¬≠lijks voor een leuk en gevarieerd …