Facebook Pixel Vastgoed in afstandsonderwijs. - Hogeschool Gent
Foto Vastgoed in afstandsonderwijs.

Vastgoed in afstandsonderwijs.

V

Vastgoed in afstandsonderwijs.

Vastgoed kan je zowel in dagonderwijs als in afstandsonderwijs volgen. Afstandsleren is interessant voor wie al dan niet al een diploma heeft en opnieuw wil studeren. Voor wie denkt aan een carrièreswitch of wil doorgroeien in een job. En voor wie werk, gezin of topsport wil combineren met verder studeren. Maar ook voor wie verworven competenties op de arbeidsmarkt wil omzetten in een diploma.

Bachelor in het vastgoed

Vastgoed is meer dan panden verkopen. Ook projectontwikkeling, vastgoedbeheer, syndicschap, rentmeesterschap en vastgoedexpertise zijn belangrijke deeldomeinen die je als vastgoedstudent leert kennen. Typerend zijn je commerciële flair, je mensgerichte aanpak en je overtuigingskracht.. 

Meer over de bachelor vastgoed

Waarom vastgoed in afstandsonderwijs?

  • Je verdiept je in de wet- en regelgeving van het vastgoed. Meer bepaald: burgerlijk en gerechtelijk recht, bouw- en vastgoedrecht, milieurecht, ruimtelijk ordeningsrecht, handelsrecht en fiscaal recht.
  • Je leert plannen van onroerend goed opstellen en interpreteren.
  • Je raakt bedreven in het beschrijven, evalueren en bepalen van de waarde van hoofdzakelijk residentieel vastgoed.
  • Je leert werken met standaardsoftware en informaticatoepassingen specifiek gericht op de vastgoedsector.
  • Je gaat dieper in op de bouwtechnische aspecten van het beroep.
  • Je leert bemiddelen bij verschillende soorten vastgoedtransacties: bij de verkoop, aankoop, ruil, verhuur of overdracht van onroerende goederen, onroerende rechten of handelsfondsen.
  • Je start bouwpromotieprojecten op. En organiseert, promoot en volgt het hele project op: van prospectie en haalbaarheidsstudie, over uitvoering tot en met de afrekening.
  • Je stelt juridisch correcte overeenkomsten op voor vastgoedtransacties. En voert de bijbehorende administratieve formaliteiten uit.

Beroepsmogelijkheden

  • vastgoedmakelaar
  • vastgoedpromotor
  • syndicus
  • rentmeester
  • medewerker bij een projectontwikkelaar
  • medewerker bij bouwbedrijven met eigen projectontwikkeling
  • medewerker bij vastgoedafdelingen van grote ondernemingen
  • medewerker voor beheer van vastgoed bij banken, pensioenen, verzekeringsmaatschappijen, de overheid, ...

Een alternatieve manier van hoger onderwijs.

Je bereikt dezelfde eindcompetenties als de dagstudenten, alleen de weg ernaartoe is anders.

Een alternatieve manier van hoger onderwijs.

Je bereikt dezelfde eindcompetenties als de dagstudenten, alleen de weg ernaartoe is anders.

Praktisch.

Een programma op jouw maat

Je volgt een programma op maat van de beschikbare tijd, behoeften en wensen. Jij bepaalt zelf hoeveel opleidingsonderdelen je per semester opneemt uit een totaalprogramma van 180 studiepunten. Op basis van relevante werkervaring of een vroeger behaald diploma kan je voor bepaalde vakken vrijstellingen krijgen. Misschien kom je zelfs in aanmerking voor een verkort traject. Dit check je af bij de studietrajectbegeleider.

De opleiding in afstandsonderwijs

Op ons digitaal leerplatform vind je een leerpad, studietijdramingen, oefeningen, zelftests, aankondigingen en talrijke tips. De cursussen zijn geënt op zelfstudie. Toch sta je er niet alleen voor. We houden contact via een forum, e-mail en persoonlijke contactmomenten. Zo krijg je de nodige begeleiding, waar en wanneer jij wil.

Praktijk

We starten op pandniveau en schakelen daarna over op ontwikkeling en beheer. Het laatste jaar loopt over van de praktijk. Het eerste semester is een volledig stagesemester: je loopt stage als bemiddelaar in een klassiek vastgoedkantoor. Via projectwerk op school word je tegelijk weerbaar gemaakt voor de complexiteit van het beroep. Dat doe je door in kleine groepjes aan reèˆle vraagstukken uit de praktijk te werken.

Tijdens het laatste semester kies je voor een verdiepend traject met bijbehorende tweede stage of een vorm van werkplekleren vanuit:

  • het profiel van beheerder
  • het profiel van project­ontwikkelaar
  • het profiel van vastgoed­deskundige

Prijs

Het inschrijvingsgeld hangt af van het aantal studiepunten dat je opneemt en het feit of je al dan niet beursstudent bent. Hier een indicatie voor een niet-beurstarief student:

  • vast gedeelte: 282,10 euro
  • variabel gedeelte van 13,50 euro
    per opgenomen studiepunt.

Deze bachelor in afstandsleren komt in aanmerking voor verschillende Vlaamse opleidingsincentives. HOGENT is erkend als opleidingsverstrekker in het kader van de kmo-portefeuille (erkenningsnummer kmo-portefeuille van HOGENT: DV.O101616). Meer info vind je op vlaio.be. Heb je toch nog vragen over tijdskrediet, Vlaams zorgkrediet, loopbaanonderbreking, Vlaams opleidingsverlof of andere financiële ondersteuning? Neem dan contact op met STUVO via zorg@hogent.be

Erkenningsnummer kmo-portefeuille: DV.O101616 Meer info: vlaio.be

Contact

mathias.dierckens@hogent.be
09 243 27 67 of 0477 68 98 86

Sfeerbeeld

De eerste stap in de richting van jouw diploma, is een online intake. Pas na de intake stellen we een programma samen en schrijf je je in.

Intakegesprek aanvragen
Sfeerbeeld

Nog vragen?

Zit je nog met prak­tische vragen over de opleiding? Ben je nog niet helemaal zeker van je studie­keuze? We helpen je graag verder!