Facebook Pixel Postgraduaat in het vastgoedbeheer - Hogeschool Gent
Foto Postgraduaat in het vastgoedbeheer

Vastgoedbeheer.

V

Vastgoedbeheer.

De vastgoedbeheerder behartigt de belangen van vastgoed­eigenaren en fungeert als tussen­persoon voor vastgoed­eigenaren en de gebruikers van het vastgoed. Management­vaardigheden, communicatieve vaardigheden en een brede kennis van de vastgoed­wereld zijn essentieel in deze rol.

Dit postgraduaat staat voor dertig studie­punten en loopt over de termijn van één academie­jaar. Het programma is opgebouwd uit vier modules. De eerste module is oriënterend. De drie daarop­volgende modules behandelen elk een specifieke pijler van het vastgoed­beheer.

De afzonderlijke modules kunnen ook als navorming gevolgd worden.

Module 1: vastgoedbeheer en -beleid

Je weet vastgoed­beheer, property en asset management in een bredere maatschappelijke context te plaatsen. De beleggings­doelstellingen van de eigenaar kan je hierin perfect situeren. Je weet hoe je vastgoed administratief beheert en je ontwikkelt al een kritische blik op jouw toekomstige rol.

Module 2: juridisch beheer, kredieten en verzekeringen

Na de tweede module kan je een juridisch due diligence-onderzoek uitvoeren. Je kan nieuwe scenario's voor een vastgoed­object aftoetsen op de juridische haalbaarheid en je hebt daarbij aandacht voor verzekerings- en krediet­aspecten.

Module 3: bouwkundig en technisch beheer

Met de tools van tegenwoordig, voer je een quickscan of uitgebreide conditie­meting van een vastgoed­object uit. Die meting gebruik je om een intelligent meerjarenplan op te stellen. Je leert om fundamentele keuzes te maken rekening houdend met het wetgevend kader.

Module 4: financieel rendement, vastgoed­exploitatie en boekhoudkundig beheer

Jij weet wanneer een investerings­pand het voorop­gestelde rendement heeft behaald. Je kan aantonen op welk moment er gekocht, verkocht of gerenoveerd moet worden. Bij grotere portefeuilles denk je ook na over een slimme risico­spreiding.

certificaat

 • Getuigschrift: het volledige postgraduaat met succes afgerond.
 • Creditattest: geslaagd voor een module.
 • Attest van deelname: de lessen gevolgd maar niet deelgenomen aan de evaluatie.
Sfeerbeeld
Dit postgraduaat is bij het BIV erkend voor 20 uur permanente vorming. De afzonderlijke modules kunnen ook als navorming gevolgd worden.

Doelgroep.

Heb je net jouw bachelor in het vastgoed of landmeten behaald en wil je je verder verdiepen in deze tak van het vastgoed? Of ben je al een tijdje aan het werk in de financiële sector, als syndicus, rent­meester, architect, investeerder, project­ontwikkelaar of property- of asset­manager? En wil je jouw kennis over vastgoed­beheer verfijnen? Dan is dit postgraduaat beslist iets voor jou.

Doelgroep.

Heb je net jouw bachelor in het vastgoed of landmeten behaald en wil je je verder verdiepen in deze tak van het vastgoed? Of ben je al een tijdje aan het werk in de financiële sector, als syndicus, rent­meester, architect, investeerder, project­ontwikkelaar of property- of asset­manager? En wil je jouw kennis over vastgoed­beheer verfijnen? Dan is dit postgraduaat beslist iets voor jou.

Praktisch.

De lessen vinden plaats op dinsdagen van 13 tot 19 uur.

Data voor academiejaar 2023-2024:

Module 1

 • 24 september 2024
 • 1, 8, 15 oktober 2024
 • Examen: 24 oktober 2024

Module 2

 • 22 oktober 2024
 • 5, 12, 19 en 26 november 2024
 • 3, 10 en 17 december 2024
 • Examen: 7 januari 2025

Module 3

 • 14, 21 en 28 januari 2025
 • 11, 18 en 25 februari 2025
 • 11 en 18 maart 2025
 • Examen: 25 maart 2025

Module 4

 • 1, 22 en 29 april 2025
 • 6, 13, 20 en 27 mei 2025
 • 3 juni 2025
 • Examen: 10 juni 2025

locatie

Campus Mercator
Henleykaai 84
9000 Gent

Inschrijven

Neem contact op met de coördinator om een intake­gesprek vast te leggen.

Na een positief intakegesprek krijg je via mail van de coördinator een link toegestuurd waarmee je kan starten met je te registreren.

Intakegesprek aanvragen

prijs

Het volledige postgraduaat kost 3700 euro (onder voorbehoud van wijzigingen). Per module betaal je 1100 euro (te betalen bij inschrijving). Het lesmateriaal is inbegrepen in de prijs.

Dit postgraduaat komt niet in aanmerking voor opleidings­cheques of betaald educatief verlof. Heb je toch nog vragen over tijds­krediet, Vlaams zorg­krediet, loopbaan­onderbreking, Vlaams opleidings­verlof of andere financiële ondersteuning? Neem dan contact op met STUVO via zorg@hogent.be

Erkenningsnummer kmo-portefeuille: DV.O101616
Meer info: vlaio.be

contact

vastgoedbeheer@hogent.be
09 243 27 67 of 0477 68 98 86

profielfoto Mathias Dierckens

Mathias Dierckens

Coördinator

Chat met Mathias
Sfeerbeeld

Vraag snel een intake­gesprek aan, want met deze opleiding heb jij een unieke positie op de arbeidsmarkt.

Intakegesprek aanvragen
Sfeerbeeld

Nog vragen?

Zit je nog met prak­tische vragen over de opleiding? Ben je nog niet helemaal zeker van je studie­keuze? We helpen je graag verder!

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

Vastgoed

Vastgoed is een professionele bacheloropleiding van drie jaar. Je hebt de keuze tussen twee afstudeer­richtingen: vastgoed en landmeten. Meteen bij de start van je opleiding kies je de …

Verkort traject vastgoed
Heb je al een diploma hoger onderwijs op zak, maar wil je graag nog een bijkomend diploma? Dankzij een verkort traject kan je in een beperkte studietijd een extra diploma vastgoed behalen.
Vastgoed in afstandsonderwijs

Vastgoed kan je zowel in dag­onderwijs als in afstands­onderwijs volgen. Afstands­leren is interessant voor wie al dan niet al een diploma heeft en opnieuw wil studeren. Voor wie denkt …