Foto Graduaat Basisverpleegkunde

Graduaat basisverpleegkunde.

G

Graduaat basisverpleegkunde.

 

Het graduaat basis­verpleegkunde is niet voor iedereen weg­gelegd. Je moet de zorg­sector echt in je hart dragen. Als verpleeg­kundige zorg je voor zorg­vragers. Je doet er alles aan om hen fysiek beter te maken. Maar ook om hun leven draaglijker en aangenamer te maken. Daarnaast ben je hun mentale steun en toeverlaat. Een rol die je zeker niet mag onder­schatten. Wat staat er je nog te wachten als basisverpleegkundige?

  •  Je leert zorg organiseren en integreren met sociale en communicatieve competenties. We stimuleren je kritisch mee te denken, zo word je een basisverpleegkundige die kwalitatieve en verantwoorde zorg zal bieden.
  • Diversiteit, inclusie en empathie staan centraal in onze opleiding. Dankzij onze pluralistische leeromgeving leer je zorg op maat te bieden, met respect voor de unieke behoeften van elke zorgvrager.
  • Samenwerking en flexibiliteit zijn cruciaal in het snel evoluerende zorglandschap. Je wordt hierop voorbereid! Je leert samenwerken en overleggen. Je leert coachen en begeleiden.

Praktijk.

Voor deze opleiding hechten we veel belang aan praktijk­ervaring. Daarom maakt de stage een belangrijk deel uit van jouw opleiding. Zo maak je kennis met het reilen en zeilen van de job als basisverpleegkundige.

Praktijk.

Voor deze opleiding hechten we veel belang aan praktijk­ervaring. Daarom maakt de stage een belangrijk deel uit van jouw opleiding. Zo maak je kennis met het reilen en zeilen van de job als basisverpleegkundige.

Deze studie bereidt je voor op het beroep van basisverpleegkundige. Het is een sterk praktijk­gerichte opleiding. Tijdens de praktijk­lessen werken we bewust met kleine klas­groepen. Dat bevordert de interactie tussen cursist en leerkracht.

50% les (theorie- en praktijklessen)

Je krijgt een ruime theoretische bagage mee. Je leert vaardigheden en theorie toepassen in de vele oefensessies. We organiseren deze lessen in kleine groepen zodat interactie en onderwijs op maat maximaal mogelijk is. We bieden simulatieleren aan en verwerken nieuwe leerinhouden aan de hand casusbesprekingen. Monitoraatsessies worden ingericht om leerstof te herhalen, in te oefenen en te leren verwerken. 

50% stage

Je loopt stage binnen de verschillende domeinen: ouderenzorg, geestelijke gezondheidszorg, eerstelijnszorg, chirurgie en interne geneeskunde. Je wordt via bedsidebegeleiding maximaal ondersteund door jouw stagebegeleider van de school. We volgen samen jouw traject goed op.

Toelatings­voorwaarden

Het graduaat basis­verpleegkundige biedt je een grote vrijheid om aan je toekomst te bouwen. Daarnaast krijg je alle kansen om je persoonlijk­heid te ontwikkelen. Toch zijn er toelatings­voorwaarden waaraan je moet voldoen voordat je aan deze opleiding kan beginnen. We zetten ze hieronder op een rijtje. Als je aan één van de onderstaande voorwaarden voldoet, kan je starten met de graduaats­opleiding basisverpleegkundige. Wedden dat er een boeiende, nieuwe wereld voor jou zal opengaan?

Dan moet je een van volgende richtingen gevolgd hebben:

  • aso
  • kso
  • tso
  • bso (derde leerjaar van de derde graad)

Dan moet je ten minste over een studiegetuigschrift van de derde graad en het tweede leerjaar bso beschikken.

Je moet:

  • minimaal 18 jaar zijn
  • je leerplicht hebben volbracht
  • slagen voor de toelatingsproef

Wat na je diploma?

Meteen aan de slag

Basisverpleegkunde is een knelpuntberoep met grote werkzekerheid. Basisverpleegkundigen werken zelfstandig in minder complexe situaties en in teamverband voor complexere zorg. Je kan onder andere aan de slag in ziekenhuizen, centra voor geestelijke gezondheidszorg, residentiële centra en in de eerstelijnszorg (thuisverpleging). Het graduaatsdiploma basisverpleegkunde geeft jou ook de kans om via een verkort traject het diploma bachelor in de verpleegkunde te behalen terwijl je werkt. 

Verder studeren?

Ook dat is mogelijk. Via de brug­opleiding kan je bijvoorbeeld een bachelor in de verpleegkunde aanvatten.

meer info →

Sfeerbeeld

Nog vragen?

Waar kan je deze opleiding volgen?

Je kan de opleiding volgen op campussen in Vlaanderen: Aalst, Deinze, Gent, Ronse, Sint-Niklaas, Brugge, Kortrijk en Oostende.

Adresgegevens en bijkomende info (zoals bereikbaarheid, schooluren …) kan je raadplegen op vesaliusverpleegkunde.be.

Partner VDAB

Je kan deze opleiding ook volgen als werkzoekende via VDAB. Je werkloosheidsuitkering kan je gewoon behouden.

Meer info →

Project 600

Je werkt als zorgkundige maar wil je graag heroriënteren en een graduaats­opleiding basis­verpleeg­kundige volgen? Je wil verder studeren en toch je loon behouden? Dat kan via Project 600

Meer info →

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

Verpleegkunde

De professionele bachelor verpleegkunde duurt 4 jaar en is een mooie mix van theorie en praktijk. Je verdiept je in alle klinische domeinen van het verpleegkundig vakgebied, zowel binnen het …

Vervolgtraject verpleegkunde HBO5

Heb je al een graduaats­diploma verpleegkunde (HBO5)? Via een verkort traject van 150 studie­punten kun je een professioneel bachelor­diploma behalen. Wanneer je afstudeert ben je …

Intensieve zorgen en spoedgevallenzorg

Het postgraduaat intensieve zorgen (en/of) spoedgevallen­zorg beoogt een verdere vorming van bachelors in de verpleegkunde tot goed opgeleide gespecialiseerde verpleegkundigen die op de …

Endoscopie­verpleegkundige

Dit deeltijds postgraduaat richt zich tot verpleegkundigen  die zelf graag praktisch aan de slag gaan in een uitgesproken actieve, ondersteunende rol naast de arts bij endoscopische …

Pediatrie en neonatologie
Het postgraduaat pediatrie en neonatologie geeft je toegang tot de erkenning van de bijzondere beroeps­titel (BBT) van verpleegkundige gespecialiseerd in de pediatrie en neonatologie.
Stomatherapie en wondzorg - EduWond

Het postgraduaat stomatherapie en wondzorg wil klinische expertise en wetenschappelijke inzichten open stellen voor verpleegkundigen, vroedvrouwen, artsen en andere professionele …