Foto Secundair onderwijs: onderwijsvak Engels

Secundair onderwijs: onderwijsvak Engels.

S

Secundair onderwijs: onderwijsvak Engels.

Jij wil alle Engelstalige series van Netflix verstaan zonder de ondertiteling te lezen? Je hebt een passie voor alles wat met de Britse of Amerikaanse cultuur te maken heeft? En je wil je passie graag doorgeven aan jongeren? Dan is het onderwijsvak Engels helemaal your cup of tea.

In het onderwijsvak Engels krijg je een stevige basiswoordenschat zoals je die later zelf zal onderwijzen. Je wordt ondergedompeld in de Britse en Amerikaanse cultuur. En je schaaft je Engelse taalvaardigheid bij tijdens motiverende spreekactiviteiten, lees- en schrijfopdrachten en gerichte luistertaken.

Volg een open les

Spreek je fast nu uit als 'foust' of 'feist'? In small grammar groups leer je alles over de correcte uitspraak van het Engels. Maar je verrijkt niet alleen je vakinhoudelijke kennis van het Engels, je leert ook hoe je die kennis omzet in lessen. Kers op de taart? De meerdaagse uitstap naar de hoofdstad van Englishness. London, here we come!

Praktijk.

In het tweede jaar brengen we een bezoek aan het verleden tijdens een educatieve trip naar de Westhoek, met war poetry in onze rugzak. In het derde jaar duiken we nog dieper de geschiedenis in met een driedaagse naar Londen. Ook al staat learning voorop, pleasure is nooit veraf tijdens onze excursies.

Praktijk

In het tweede jaar brengen we een bezoek aan het verleden tijdens een educatieve trip naar de Westhoek, met war poetry in onze rugzak. In het derde jaar duiken we nog dieper de geschiedenis in met een driedaagse naar Londen. Ook al staat learning voorop, pleasure is nooit veraf tijdens onze excursies.

Met deze onderwijsvakken kan je Engels combineren.

Combineer met ...

In de bacheloropleiding secundair onderwijs word je expert in twee onderwijsvakken. En je leert je kennis ook toepassen op andere vakken. Zo ben je later breed inzetbaar wanneer je je diploma hebt binnengehaald.

Knelpuntberoep

Voor Engels is er een groot lerarentekort. Daarom kan je de opleiding aan HOGENT gratis volgen als je ingeschreven bent als werkzoekende bij VDAB en kiest voor een combinatie met een ander knelpuntvak:

  • Engels - aardrijkskunde
  • Engels - biologie
  • Engels - economie
  • Engels - Frans
  • Engels - fysica
  • Engels - geschiedenis
  • Engels - gezondheidsopvoeding
  • Engels - Nederlands
  • Engels - techniek
  • Engels - wiskunde

meer info via vdab/diploma-behalen →
inschrijven via vdab.be →

 

Heb je al een educatief diploma op zak?

Sta je al in de basisschool en overweeg je een carrièreswitch? Of wil je extra vakken geven? 

Bekijk onze verkorte trajecten

Wat na je diploma?

Lesbevoegdheid

Je kan met je diploma aan de slag als leerkracht:

  • Engels in de eerste graad, in de tweede graad van alle finaliteiten en in de derde graad van de arbeidsmarktgerichte finaliteit
  • in Engelstalige scholen

Perspectieven buiten het onderwijs

Je tweetaligheid is een troef in alle mogelijke jobs en sectoren. Denk aan: de bankensector, verzekeringen, mutualiteiten, onderwijsuitgeverijen en algemene uitgeverijen, internationale bedrijven ...

Sfeerbeeld

Veelgestelde vragen.

Waar krijg ik les?

Je krijgt les op campus Ledeganck. Op wandelafstand van het station Gent Sint-Pieters en dicht bij de Heuvelpoort en Overpoort.

campus Ledeganck →

Hoe groot zijn de lesgroepen?  

De groepen zijn eerder klein. Zo kunnen we je persoonlijk begeleiden in jouw groeitraject naar een eigenwijze leerkracht Engels.

 

Vanaf wanneer kan ik me inschrijven?

Inschrijven kan je in principe van 1 april tot in september 2025 of zelfs het hele jaar door. Toch raden we je aan om je inschrijving ten laatste in augustus af te ronden. Zo kan je deelnemen aan de onthaalweek voor eerstejaars vóór de officiële start van het academiejaar.  

inschrijvingsprocedure → 

Kan ik ook lesgeven op een katholieke hogeschool?

Je kan met je HOGENT-diploma overal terecht, ook al bieden we als pluralistische hogeschool geen religie aan in ons vast programma. Onze oud-studenten zijn er het mooiste voorbeeld van. Volg hun parcours van de campus naar hun eerste job op onze Instagrampagina.

bekijk onze highlights op Instagram → 

Kan ik starten of veranderen in februari?  

Dat kan. Ben je een late beslisser? Vallen de examenresultaten tegen en wil je heroriënteren? Is je opleiding niet helemaal zoals je had gewenst? Actie is het codewoord. Zo hoef je geen volledig academiejaar overboord te gooien. In bepaalde gevallen kan je ook je leerkrediet nog deels recupereren.

Kijk voor meer info op hogent.be/starten-in-februari of mail naar studietrajectbegeleidster Laura om je opties te verkennen.

 

 

Vragen over dit vak? Stel ze aan een lector Engels.

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

Onderwijs: secundair onderwijs
Je vindt jongeren tussen de twaalf en de zestien best boeiend? Ga voor een bachelor secundair onderwijs (3 jaar) en word leerkracht secundair onderwijs in 2 onderwijs­vakken.
Onderwijs: lager onderwijs
Ben je gefascineerd door de ontwikkeling van kinderen tussen 6 en 12 jaar? En vind je dat elk kind een goeie start verdient? Ga voor eigenwijze juf of meester met de bachelor lager onderwijs.
Onderwijs: kleuteronderwijs
Heb jij een hart voor kleuters? En wil je graag het verschil maken in hun ontwikkeling? Hen een duwtje in de rug geven richting belangrijke mijlpalen? Ga voor eigenwijze kleuterleerkracht.
Leer ons kennen
De kans is groot dat je later een job uitoefent die nu nog niet bestaat. ‘Waarom dan nog verder studeren?’ hoor ik je denken. Een terechte vraag die meteen getuigt van kritisch …
Inschrijven
Heb je de knoop doorgehakt en weet je welke opleiding je wil gaan volgen? Dan is je inschrijving de volgende stap! Schrijf je online in via deze stappen.