Facebook Pixel Vakken eerste jaar lichamelijke opvoeding - bewegingsrecreatie - Hogeschool Gent
Foto Vakken eerste jaar lichamelijke opvoeding - bewegingsrecreatie

Vakken eerste jaar lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie.

V

Vakken eerste jaar lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie.

Een goede studiekeuze start met het goed geïnformeerd zijn over de opleiding. Hieronder vind je een hapklare uitleg over alle vakken van het eerste jaar lichamelijke opvoeding - bewegingsrecreatie aan HOGENT. Voldoet de beschrijving aan jouw verwachtingen? 

Eerste semester.

Basisonderwijs 1

Je leert de eerste stappen in het lesgeven.  We spitsen ons toe op de doelgroep 6 tot 9 jaar. Het geven van een instructie, het plaatsen van het materiaal, verschillende organisatievormen en leerlijnen komen aan bod. 

naar de studiefiche →

Anatomie

In dit vak leer je alle onderdelen van het menselijk lichaam kennen. We starten met algemene begrippen en gaan daarna dieper in op botten, gewrichten en spieren. 

naar de studiefiche →

Levenslang bewegen voor iedereen 1

Je krijgt enerzijds praktijklessen over recreatieve sporten, zoals frisbee en rugby. Anderzijds is er ook een theoretisch luik waarbij er lesgegeven wordt over blessurepreventie en de zelfdeterminatietheorie. 

naar de studiefiche →

Individuele sporten 1

In dit vak werk je aan je eigen vervolmaking. We streven naar een demonstratieniveau van het secundair onderwijs voor volgende sporten: atletiek, gymnastiek, ropeskipping en zwemmen.

naar de studiefiche →

Doel- en terugslagsporten 1

In dit vak werk je aan je eigen vervolmaking. We streven naar een demonstratieniveau van het secundair onderwijs voor volgende sporten: handbal, badminton en tafeltennis.

naar de studiefiche →

Ondernemen in de sport 1

De focus ligt op taal- en communicatievaardigheden. Je leert je stem correct gebruiken en je expressief uitdrukken. Ook de samenhang van het sportlandschap komt aan bod.

naar de studiefiche →

Individuele fitness 

Je maakt kennis met de fitnesswereld. De focus ligt op vervolmaking van individuele oefeningen. Je leert correcte termen te gebruiken, spier-werking toe te passen en toestellen correct in te stellen. 

naar de studiefiche →

Tweede semester.

Basisonderwijs 2

We bouwen verder op  basisonderwijs 1. Je bekijkt methodieken van sportspecifieke vaardigheden voor de lagere school. Je leert hoe je een goede doelstelling maakt en je verwerkt deze info in een lesvoorbereiding. 

naar de studiefiche →

Fysiologie

Je leert over de werking van het menselijk lichaam. De focus ligt op de stelsels die van belang zijn om te bewegen en te sporten. Je krijgt inzicht in de bloedsomloop, het ademhalingsstelsel, de energielevering en spier-werking. 

naar de studiefiche →

Levenslang bewegen voor iedereen 2

Je krijgt een theoretisch inzicht in fitheid en gezondheid. Bv. sportvoeding, activity trackers en gezond bewegen. In de praktijklessen beoefen je recreatieve sporten zoals tennis en padel. 

naar de studiefiche →

Individuele sporten 2

In dit vak werk je aan je eigen vervolmaking. We streven naar demonstratieniveau van het secundair onderwijs. De sporten atletiek, gymnastiek en zwemmen komen opnieuw aan bod omdat er heel wat verschillende disciplines zijn. 

naar de studiefiche →

Doel- en terugslagsporten 2

In dit vak werk je aan je eigen vervolmaking. We streven naar een demonstratieniveau van het secundair onderwijs voor volgende sporten: basketbal, voetbal, volleybal.

naar de studiefiche →

Outdoor 1

Dit is het eerste vak in de outdoorlijn. Je gaat aan de slag met kaart en kompas en je streeft naar een goede tijd tijdens een oriëntatie-loopwedstrijd. Je leert werken met touwen en we gaan we dieper in op het mentale aspect van angst en het verleggen van grenzen. 

naar de studiefiche →

Stage op de werkplek 1: LO

Je zet de eerste stappen in het werkveld onder de vorm van een kijk- en doestage in het lager onderwijs. 

naar de studiefiche →

Stage op de werkplek 1: BR

Je zet de eerste stappen in het werkveld onder de vorm van een kijk- en doestage in de sportclub en op een sportkamp. 

naar de studiefiche →

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

Bachelor secundair: lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie

Wil jij een sportaanbod en beweeg­mentaliteit creëren voor iedereen, van jong tot oud, in elke situatie? Dan is het unieke programma lichamelijke opvoeding en bewegings­recreatie …

Onderwijs: secundair onderwijs
Je vindt jongeren tussen de twaalf en de zestien best boeiend? Ga voor een bachelor secundair onderwijs (3 jaar) en word leerkracht secundair onderwijs in 2 onderwijs­vakken.
lerarenopleidingen
Leraar worden? Hier vind je een overzicht van alle educatieve opleidingen aan HOGENT. Zo weet je meteen welke opleiding het meest geschikt is voor jouw persoonlijke situatie.
Ontdek welke studie­keuze bij je past

Ontdek welke studie­keuze bij je past. Op het online studiekeuze­platform vind je alles wat je kan helpen. Een brochure aanvragen? Eens chatten met studenten? Of een virtuele …