Foto Bachelor agro- en biotechnologie

Agro- en biotechnologie.

A

Agro- en biotechnologie.

Ben jij gefascineerd door de natuur, landbouw, dieren of voeding? Wil je je stempel drukken op de sector of de wereld? Ontdek de vernieuwde bachelor agro- en biotechnologie en word generalist én specialist in het vak waar je van droomt.

Leer alles - maar dan ook echt álles - over je droomjob

Wil jij een brede basis in agro- en biotechnologie en je specialiseren in het vak waar je van droomt? Dan zit je in de vernieuwde bachelor agro- en biotechnologie helemaal op je plek.

Vanaf je eerste jaar kies je tussen dierenzorg, landbouw, groenmanagement, agro-ecologie (nieuw) en voedingstechnologie. Binnen dierenzorg en landbouw kan je je in je tweede jaar zelfs nog verder specialiseren dankzij de nieuwe uitstroomprofielen.

Download onze brochure

Kom naar een infodag

Kies tussen 4 richtingen en 9 uitstroomprofielen

  • Een hart voor dieren? Bij dierenzorg kies je in je tweede jaar voor diermanagement, dierverpleegkunde, paard of wildlife.
  • Begaan met de natuur? In de richting groenmanagement kies je vanaf dag één voor groenmanagement of het splinternieuwe agro-ecologie.
  • Leef je voor de landbouw? Dan kan je ófwel een algemene landbouwer worden, of je in je tweede jaar specialiseren in plantaardige productie of veehouderij.
  • Geïntrigeerd door hoe krekelrepen of zeewiercrackers worden gemaakt? Dan hoef je niet te kiezen, dan word je toch gewoon voedingstechnoloog?
schoenen in gras
Duurzaamheid loopt als een rode draad door deze opleiding. Nog een stapje verder gaan? Geef mee vorm aan de duurzame voedselproductie van morgen met het keuzetraject AgroFood Sustainability.

Al vanaf het eerste jaar kies je voor een specifieke richting.

A


Agro-ecologie (nieuw).

Droom jij van een duurzaam voedselsysteem? Wil je mee kringlopen sluiten? Uitgeputte gronden herstellen en de biodiversiteit opnieuw zien floreren? Kies dan vanaf je eerste jaar voor het nieuwe uitstroomprofiel agro-ecologie van de afstudeerrichting groenmanagement.

meer info →

D


Dierenzorg.

Wil jij zieke en gewonde dieren helpen? Alles leren over paarden of wildlife? Of je eigen kinderboerderij uitbaten? In de afstudeerrichting dierenzorg stippel je al tijdens je studies je carrièrepad uit. In het tweede jaar kies je tussen vier uitstroomprofielen: diermanagement, dierverpleegkunde, paard of wildlife.

meer info →

G


Groenmanagement.

Jij wil eigenhandig bijdragen aan meer groen in de stad? Klimaatbestendige tuinen ontwerpen, aanleggen en onderhouden? Er mee voor zorgen dat we de Europese natuurdoelen halen? Kies binnen de bachelor agro- en biotechnologie resoluut voor groenmanagement.

meer info →

L


Landbouw.

In de afstudeerrichting landbouw krijg je een stevige basis in alles wat de land- en tuinbouwsector te bieden heeft. Je specialiseren? Of word je liever generalist? In het tweede jaar kan je kiezen tussen drie uitstroomprofielen: algemene landbouw, plantaardige productie en veehouderij.

meer info →

 

V


Voedings­technologie.

Zie jij het helemaal zitten om je eigen voedingsmiddel te ontwikkelen? Op een maatschappelijk verantwoorde manier, met aandacht voor veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid? Dan is de afstudeerrichting voedingstechnologie jou op het lijf geschreven.

meer info →

Een groene en levendige campus.

De campus is strategisch goed gelegen in de schoot van de Tuinbouwschool Melle. Zo zit je niet alleen gezellig in ’t groen – als student groenmanagement of landbouw heb je ook toegang tot hun serres en machines. 

Dankzij de unieke samenwerking tussen HOGENT, UGent, onderzoekscentra en het werkveld krijg je binnen elke afstudeerrichting de beste infrastructuur in heel Vlaanderen.

Bekijk de campus

Een groene en levendige campus.

De campus is strategisch goed gelegen in de schoot van de Tuinbouwschool Melle. Zo zit je niet alleen gezellig in ’t groen – als student groenmanagement of landbouw heb je ook toegang tot hun serres en machines. 

Dankzij de unieke samenwerking tussen HOGENT, UGent, onderzoekscentra en het werkveld krijg je binnen elke afstudeerrichting de beste infrastructuur in heel Vlaanderen.

Bekijk de campus

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

Verkort traject agro- en biotechnologie

Heb je al een diploma hoger onderwijs op zak, maar wil je graag nog een bijkomend diploma? Dankzij een verkort traject kan je in een beperkte studietijd een extra diploma agro- en biotechnologie …

Micro-credential agro food sustainability

In de opleiding agro food sustainability (1 semester) leer je de agrofood­keten verduurzamen, van productie tot consumptie. Ontdek hoe jouw bedrijf een rol kan spelen in het voeden van de …

Biotechnologie
De graduaats­opleiding biotechnologie is een veelzijdige opleiding waarin je wordt opgeleid om in laboratoria in uiteenlopende sectoren aan de slag te gaan.
Vergelijk opleidingen land- en tuinbouw
Graduaat, bachelor of master? Werkplekleren of praktijkgericht studeren? Vergelijk opleidingen in land- en tuinbouw en kies de opleiding die bij jou past.