Facebook Pixel Financiële, psychosociale en medische zorg - Hogeschool Gent
Foto Financiële, psychosociale en medische zorg

Zorg.

Z

Zorg.

Als student is het belangrijk dat je in de beste omstandigheden kan studeren. Zowel financieel als psychologisch. HOGENT doet er dan ook alles aan zodat jij je goed in je studentenvel voelt.

Contact.

Overwale 42, 9000 Gent
09 243 37 38
zorg@hogent.be

Je kan online een afspraak maken met de afdeling Zorg. Je kan kiezen tussen een digitale afspraak via Microsoft Teams of een fysieke afspraak bij ons op kantoor. 

Boek een afspraak

F


Financieel

De afdeling Zorg wil je informatie geven over de verschillende mogelijkheden om je opleiding te financieren. Je wil op kot maar dat is financieel niet haalbaar? Je kan het studiegeld niet in één keer betalen omdat ...

meer info →

P

Psychosociaal en medisch

Worstel je met emotionele en/of relationele problemen en raak je er zelf moeilijk uit? Dan kan je bij de afdeling Zorg langskomen voor een vertrouwelijk gesprek. Tijdens dit verkennend gesprek gaan we na wat je ...

meer info →

T

Trainingen
en workshops

Stuvo organiseert groepstrainingen rond sociale vaardigheden. Wil je met medestudenten faalangst en uitstelgedrag aanpakken? Schrijf je dan in voor een training die bestaat uit meerdere avondsessies.

meer info →

J


Jobdienst

Via het HOGENT Career Center kan je een studentenjob vinden waar jij dat wil: daar waar je woont, waar je studeert of waar dan ook. Op het Career Center vind je alle informatie die nodig is om je carrière een vliegende...

meer info →

F

Functie-
beperking

HOGENT engageert zich ertoe om voor al haar studenten een optimale onderwijsomgeving te creëren zodat alle studenten gelijke onderwijskansen krijgen. Enerzijds kiest HOGENT voor een structureel...

meer info →

Info en advies.

Studentenstatuut

STUVO beantwoordt je vragen in verband met je studiekosten, studiefinanciering, studietoelage, kinderbijslag/groeipakket, studentenarbeid, het aanvragen van een leefloon, studeren met een werkloosheidsuitkering e.a.

Alle info vind je ook op www.centenvoorstudenten.be en www.studietoelagen.be.

Juridisch advies

Heb je vragen over je rechten en plichten? Zit je in een situatie waarbij je je afvraagt hoe het juridisch verder moet? Via de afdeling Zorg kan je voor dringend juridisch advies een beroep doen op een advocaat.

We kunnen je ook doorverwijzen naar de Advocatenlijn van het Justitiehuis. Alle info vind je ook op www.justitiehuizen.be.

Kinderopvang

Als student van HOGENT kan je ook een beroep doen op de kinderopvang van de Universiteit Gent. Om in te schrijven moet je een aanvraag indienen bij de afdeling Zorg.