Facebook Pixel Vind een job in het HOGENT Career Center - Hogeschool Gent
Foto Vind een job in het HOGENT Career Center

Jobdienst.

J

Jobdienst.

Via het HOGENT Career Center kan je een studenten­job vinden waar jij dat wil: daar waar je woont, waar je studeert of waar dan ook. 

Op het Career Center vind je alle informatie die nodig is om je carrière een vliegende start te geven. Er zijn vacatures, bedrijfspagina's, beroepenvideo's en artikelen met tips en adviezen te vinden, zodat je helemaal op de hoogte bent?

Ik wil een persoonlijk profiel

 

Je rechten en plichten

De gevolgen voor de sociale zekerheid, kinderbijslag/groeipakket en belastingen zijn verschillend en afhankelijk van je statuut (werknemer of zelfstandige), de periode waarin je werkt, hoeveel je werkt en het loon dat je verdient. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van studentenarbeid, surf dan naar centen voor studenten.

Werk je als jobstudent met een studentenovereenkomst? Dan mag je 475 uur per jaar werken zonder dat jij en je werkgever sociale bijdragen moeten betalen op je loon. Het maakt niet uit of je tijdens de zomervakantie werkt of tijdens het schooljaar. Op student@work.be vind je meer info, kan je nagaan hoeveel uren je nog over hebt en kan je een attest afdrukken waarop het resterend aantal uur vermeld staat. Veel werkgevers vragen naar dit attest omdat ze zo zeker weten dat jouw uren nog niet opgebruikt zijn.