Als student kan je wel wat energie en vitaminen gebruiken. Hou je van lekkere, verzorgde maaltijden tegen studentvriendelijke prijzen? Dan ben je hier aan het juiste adres.
Vragen of suggesties?
Mail naar naar catering@hogent.be
Campus Schoonmeersen.
D
Resto D.
Valentin Vaerwyckweg 1
9000 Gent
Ma-vrij van 10 tot 14 uur
Warme lunch van 11.30 tot 13.45 uur.
I
Italian corner.
Valentin Vaerwyckweg 1
9000 Gent
Ma-do van 11.30 tot 18u30 uur
Gesloten op vrijdag
Warme maaltijd van 11.30 tot 13.45 uur.
P
Resto P.
Valentin Vaerwyckweg 1
9000 Gent
Ma-do van 8 tot 16 uur
Vrij van 8 tot 14 uur
Warme lunch
van 11.30 tot 13.45 uur
B
Resto B.
Valentin Vaerwyckweg 1
9000 Gent
Ma-do van 8 tot 16 uur
Vrij van 8 tot 14 uur
C
Resto C:
The Crunch.
Valentin Vaerwyckweg 1
9000 Gent
Ma-do van 11 tot 14 uur
Gesloten op vrijdag
C
Coffee House Schoonmeersen.
Valentin Vaerwyckweg 1
9000 Gent
Ma-do van 8 tot 16uur
Vrij van 8 tot 14 uur
T
Broodjesservice gebouw T Schoonmeersen.
Bestel je broodje voor 10 uur online en 's middags tussen 12 en 13 uur kan je het afhalen aan het onthaal in gebouw T.
Terug beschikbaar vanaf 23 september
Andere campussen.
B
Resto
Bijloke.
Louis Pasteurlaan 2
9000 Gent
Ma-vrij van 8 tot 15.45 uur
Warme lunch
van 11.30 tot 13.45 uur
L
Resto
Ledeganck.
K.L. Ledeganckstraat 8
9000 Gent
Ma-vrij van 8 tot 15.45 uur
weekmenu →
prijslijst →
V
Resto
Vesalius.
Keramiekstraat 80
9000 Gent
Ma-vrij van 8 tot 15.45 uur
Warme lunch
van 11.30 tot 13.45 uur
C
Resto
Mercator C.
Nonnemeersstraat 19
9000 Gent
Ma-vrij van 8 tot 14 uur
Warme lunch
van 11.30 tot 13.30 uur
De resto's zijn cashless!
Je kan in de studentenrestaurants niet met cash betalen.
Hoe kan je dan wel betalen? Wel, er zijn tal van mogelijkheden. Zo kan je betalen via:
- je studentenkaart, die je kan opladen via epurse.hogent.be
- je bankkaart (Maestro, Visa, Mastercard)
- je smartphone of smartwatch
Bovendien kan je met al deze manieren contactloos betalen. Proper hé!
Duurzame voeding.
Een product wordt als duurzaam beschouwd als er rekening wordt gehouden met:
- minimale impact op het milieu
- beperkt verbruik van (fossiele) energie
- correcte vergoeding voor de producent.
Duurzame voeding.
Een product wordt als duurzaam beschouwd als er rekening wordt gehouden met:
- minimale impact op het milieu
- beperkt verbruik van (fossiele) energie
- correcte vergoeding voor de producent.
Fairtrade
- Alle koffie en cacaopoeder
- Fairtrade snacks in automaten
- Fairtrade snoep in alle resto's en cafetaria's
- Deelname aan Week van de Fairtrade
Vegetarisch
- Dagelijks vegetarische schotel en vegetarisch broodbeleg
Duurzame Donderdag
- Keuze uit duurzame vis en vegetarische maaltijd in alle resto's
Vis
- Aanbod van duurzame vis voor warme schotels en broodbeleg
- Tonijn (ernstig bedreigd) werd van het menu geschrapt
Seizoensproducten
- Fruit
Afvalbeheer
Afval wordt zowel door de klanten als in de keukens gesorteerd:
- PMD
- GFT
- Glas
- Karton/papier
- Restafval
- Voedseloverschotten
- Oliën
Er staan afvalrecipiënten en informatieve borden waar nodig.
Afvalreductie
Beperken van afval en voedselverspilling:
- productie maaltijden stopt om 13 uur
- broodbeleg en garnituur in individueel verpakte potjes
- gebruik wegwerpmateriaal: biobekers, servetten (onbedrukt en van cellulose: dunner en minder belastend), bioplastic lepeltjes en messen voor de broodjes buiten de middagperiode, verpakking broodjes, wegwerppotjes voor beleg, soep.
- overschotten: selectieve ophaling van voedseloverschotten (voor biogascentrale) en gebruikte oliën, doneren van voedseloverschotten aan caritatieve instelling
- herbruikbare drinkfles
"HOGENT trekt resoluut de duurzame kaart."
HOGENT strijdt mee tegen voedselverspilling en werkt daarom samen met Too Good To Go. In de resto op campus Vesalius, Mercator, Ledeganck en Bijloke kan je onverkochte producten kopen tegen een spotprijsje.
Download de Too Good To Go-app via de App Store of Google Play voor meer info.
Gebruik deze toegangscodes:
- Campus Vesalius: 47NBBWDD
- Campus Mercator: K9TA2Z5V
- Campus Ledeganck: PWTZW9NP
- Campus Bijloke: DTEF8DY8