Facebook Pixel Van opleiding veranderen - Hogeschool Gent
Foto Van opleiding veranderen

Van opleiding veranderen.

V

Van opleiding veranderen.

Wil je graag van opleiding veranderen? Het is belangrijk om de juiste studiekeuze te maken en je daarbij eventueel te laten begeleiden. Het is geen ramp als je dan toch een verkeerde keuze hebt gemaakt. Al heeft dat, afhankelijk of je al dan niet generatiestudent bent en afhankelijk van de periode, wel gevolgen voor je leerkrediet.

Veranderen van opleiding

Weet je al welke richting je uit wil? Neem dan contact op met de studietrajectbegeleider van je nieuwe opleiding.

Ben je niet zeker of je huidige opleiding bij je past? Of twijfel je tussen opleidingen? Wil je advies over regelgeving of opleidingen in het hoger onderwijs? Onze studieadviseur kan jou op weg helpen. Neem contact op met onze studieadviseur Pascal Van Geit via studieadvies@hogent.be of 09 243 33 89.

Instromen in februari

In een opleiding instromen in februari? Het kan! Ben je een late beslisser? Vallen de resultaten van de examens tegen? Is je opleiding niet helemaal zoals je had gewenst? Ben je op zoek naar meer praktijk? Actie is het codewoord!

Meer info

Leerkrediet

Wanneer je van opleiding verandert, heeft dat een invloed op je leerkrediet. Als je in het hoger onderwijs begint, start je met een pakket van 140 studiepunten. Daarmee wordt je studieloopbaan ‘betaald’. Wie slaagt, krijgt de ingezette punten terug, maar je kan ze ook verliezen.

Via deze link vind je alvast veel nuttige info, maar ook je studietrajectbegeleider helpt je graag verder.

Graduaten werken niet met leerkrediet. Je kan ook een opleiding starten wanneer je geen leerkrediet meer hebt.