Facebook Pixel Doe nu de gratis studiekeuzetest en vind jouw opleiding! - Hogeschool Gent
Foto Doe nu de gratis studiekeuzetest en vind jouw opleiding!

Doe de studiekeuzetest.

D

Doe de studiekeuzetest.

Ben je benieuwd welke studierichting uit het hoger onderwijs het beste bij jou past? Of twijfel je tussen verschillende opleidingen? Weet je nog niet zeker wat je wil gaan studeren? Met behulp van deze gratis tools en vragenlijsten helpen we je graag op weg.

D


Doe de
SIMON-test

Met de SIMON-test kan je opleidingen aan de universiteiten en hogescholen op een over­zichte­lijke manier te verkennen. Vul de interesse­vragenlijst in voor een persoonlijk interesse­profiel. Je krijgt meteen een overzicht van de opleidingen die aansluiten bij jouw interesses. Je kan ook verschillende vaardig­heden testen die belangrijk zijn om te slagen in het hoger onderwijs. En je krijgt per opleiding ook jouw persoon­lijke slaagkans te zien!

meer info →

O


Onderwijs­kiezer.be:
vragenlijsten

Op onderwijskiezer.be vind je verschillende vragenlijsten die peilen naar je interesses, studiehouding, studie­motivatie en nog veel meer. Als je alle vragen beantwoordt, verschijnt een grafiek waarop je dan kan doorklikken naar de info over de studierichtingen die bij jou passen.

meer info →

C


Columbus

Columbus is een exploratietool voor jongeren. Dit instrument wil het studiekeuzeproces van jongeren in de derde graad van het secundair onderwijs versterken. Je volgt een ontdekkingsroute door het hoger onderwijs om op zoek te gaan naar de wegen die het best bij je passen en waar jij je goed bij voelt.

meer info →

O


Onderwijskiezer.be: 
zoekfunctie

Op onderwijskiezer.be kan je ook op zoek gaan naar de verschillende opleidingen in Vlaanderen volgens interessegebied, locatie, instelling, schoolvakken, studiegebied, ... Ideaal dus om eens te snuisteren en zo de opleiding te vinden die bij jou past.

meer info →

Maak een afspraak met onze studie(keuze)adviseur!

HOGENT heeft een eigen studieadviseur die je wegwijs kan maken in het opleidingsaanbod van het hoger onderwijs. Ook wie van opleiding wil veranderen of iets wil bijstuderen kan bij de studieadviseur terecht voor een gesprek.

meer info

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

Van opleiding veranderen
Wil je graag van opleiding veranderen? Het is belangrijk om de juiste studiekeuze te maken en je daarbij eventueel te laten begeleiden. Het is geen ramp als je dan toch een verkeerde keuze hebt …
Studie(keuze)advies
Weet je echt niet welke studie bij je past? Twijfel je tussen opleidingen? Wil je van opleiding veranderen of wil je nog iets bijstuderen? Wil je advies over regelgeving of opleidingen binnen het …
Online infosessies

Is nog niet alles helder hoe de opleiding is opgebouwd? Heb je nog vragen over de opleiding of afstudeerrichting? Of wil je gewoon eens een babbel met een lesgever over studeren aan HOGENT? Ons …

Infomomenten en opendeurdag
Op de infomomenten en opendeurdagen zwaaien we alle deuren voor je open. Op de infostanden van de opleidingen staan onze lesgevers je met raad en daad bij.
Ontdek

Klaar om jouw mogelijkheden te ontdekken aan HOGENT? Hier vind je alles wat je kan helpen bij je studiekeuze. Een brochure aanvragen? Eens chatten met studenten? Of een virtuele rondleiding op onze …

Leer ons kennen
De kans is groot dat je later een job uitoefent die nu nog niet bestaat. ‘Waarom dan nog verder studeren?’ hoor ik je denken. Een terechte vraag die meteen getuigt van kritisch …
Chat
Chat Heb je een vraag over een opleiding, het studentenleven of studeren aan HOGENT? Chat hieronder met een van onze (oud-)studenten of personeelsleden!