Facebook Pixel Studentenwerking: een (h)echte community - Hogeschool Gent
Foto Studentenwerking: een (h)echte community

Studentenwerking.

S

Studentenwerking.

Coronavirus update

Studentenactiviteiten op HOGENT-campussen zijn niet toegestaan in code rood. Volg de recentste stand van zaken over het coronavirus aan HOGENT via hogent.be/coronavirus.

Aan HOGENT voelt elke student zich thuis op de campus. Er ontstaat als het ware een (h)echte HOGENT-community. STUVO regelt daarvoor de nodige logistieke ondersteuning.

S

Studenten- verenigingen.

In Gent zijn meer dan honderd studentenverenigingen actief. Sommige zorgen voor begeleiding, advies, een cursusdienst, … Andere trekken de kaart van de traditie en houden vast aan bijvoorbeeld cantussen als essentieel element van het studentenleven.

meer info →

P

Project- subsidies.

Heb je een vree wijs idee voor een studentenactiviteit en zoek je nog een sponsor? Bij ons kan je terecht voor een projectsubsidie. Wil je dus een foute fuif, romantische filmavond of culturele uitstap organiseren met en voor je medestudenten? Vraag dan hier je projectsubsidie aan.

meer info →

E

E-sport.

Ben je een fervent e-sporter en wil je tussen of na de lessen even trainen? Dan hebben we goed nieuws: aan HOGENT kan dat want in de sporthal is er een hypermodern e-sportlokaal!

meer info →

Studentenactiviteiten in tijden van corona: studenten of studenten­verenigingen die activiteiten willen organiseren, moeten rekening houden met volgende richtlijnen.

Algemene richtlijnen in verband met corona

 • Respecteer de geldende coronamaatregelen en -protocollen te allen tijde.
 • Organiseer activiteiten zo veel mogelijk in openlucht. Wanneer de activiteit toch binnen plaatsvindt, kies voor een locatie met mechanische ventilatie.
 • Probeer de sociale afstand indien mogelijk te respecteren. Zorg ervoor dat je steeds een mondmasker bij jou hebt in geval van drukte.
 • Personen die ziek zijn of symptomen vertonen, nemen niet deel aan de activiteit. Contacteer hun huisarts voor verdere opvolging.
 • Goede afspraken maken goede vrienden. Laat de aanwezigen vooraf schriftelijk (bv. per mail) weten welke maatregelen er genomen zullen worden.
 • Heb aandacht voor een goede hygiëne: voorzie desinfecterende handgel, ontsmet tafels en zorg voor voldoende sanitaire mogelijkheden.
 • Stel een ‘coronaverantwoordelijke’ aan die toeziet op de naleving van de richtlijnen.

Administratieve richtlijnen voor studentenactiviteiten

 • STAP 1: Zorg voor een goed doordacht draaiboek van de activiteit.
 • STAP 2: Wat betreft publieke activiteiten: laat je activiteit scannen door het CERM (COVID Event Risk Model) en CIRM (COVID Infrastructure Risk Model).
 • STAP 3: Meld de activiteit indien nodig aan de politie via deze link (min. 6 weken vooraf).
 • STAP 4: Vul de matrix studentenactiviteiten in.
 • STAP 5: Registreer je activiteiten via onderstaand formulier.

Activiteiten op een HOGENT-campus

Tot aan de start van het nieuw academiejaar mogen er geen teamactiviteiten op de campussen van HOGENT doorgaan.

Registratieformulier studentenactiviteiten HOGENT

studentenactiviteit registreren

Nuttige links