Un kurabiyesi.

 Bereidingstijd: ongeveer 50-60 minuten

 Recept voor ongeveer 50 koekjes 

Recept NederlandsRecept Turks

 

Ingrediënten

 

Nutritionele info (1 koekje)

Energie (kcal) 90
E (g) 1,1
V (g) 5,1
KH (g) 9,7
KH-portie ongeveer 0,8

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 160 °C. 
2. Verwarm de roomboter 1 minuut in de microgolfoven tot ze zacht is. 
3. Doe de tarwebloem, de bloemsuiker, de maïzena, de vanillesuiker, de zonnebloemolie en een snuifje zout in een grote kom en kneed tot een soepel deeg.

 

Er zit geen ei in en door maïzena toe te voegen zal het deeg wat kruimelig blijven. 

 

Valt het deeg uit elkaar? Maak je handen nat en kneed dan verder.

 

4. Verdeel het deeg in 6 stukken, maak van elk stuk een rol en rol deze dan een klein beetje plat met een deegroller.
5. Maak met de handen de zijkanten recht zodat een ‘rechthoek’ ontstaat.
6. Trek met een natte vork lijnen in het deeg en snijd dan elke rol schuin af in kleinere stukjes.
7. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier.
8. Plaats de koekjes ongeveer 35 minuten in de oven tot ze een beetje lichtbruin kleuren en de randjes stevig aanvoelen. 
9. Laat de koekjes afkoelen op een rooster en bestrooi ze met poedersuiker.

 

Deze luchtige koekjes smelten op de tong.
Iets extra? 

  • Duw in elk stukje een amandel vooraleer je ze in de oven plaatst.
  • Voeg aan een deel van het deeg cacaopoeder toe voor een chocoladeversie van de koekjes.