Facebook Pixel Chebakia en witte chocoladekoekjes - Hogeschool Gent

 

Chebakia en witte chocoladekoekjes.

 Bereidingstijd: 2u30-2u45

 Recept voor 24 koekjes 

Recept in het NederlandsRecept in het Arabisch

 

 

Ingrediënten

Maal niet té lang anders krijg je sezamzaadboter. 

 

 

Nutritionele info (1 chebakia)

Energie (kcal) 265
E (g) 3,3
V (g) 13,0
KH (g) 23,2
KH-portie ongeveer 2,7

Bereidingswijze

1. Meng de tarwebloem, de sesamzaadjes, het bakpoeder, de baking soda, de kaneel, het anijszaad, de kurkuma en het zout door elkaar in een grote kom.
2. Plaats het bloemmengsel even aan de kant en laat het rusten.
3. Meng in een andere grote kom de gesmolten ongezouten boter, de bruine suiker en de kristalsuiker met een klopper gedurende 2-3 minuten tot het mengsel opgelost, glad en luchtig is.
4. Voeg de eieren, het vanille-extract, het oranjebloesemwater en de honing toe.
5. Voeg het bloemmengsel toe en klop (of mix met een mixer aan lage snelheid) tot je een mengsel hebt.

 

Mix niet te lang anders krijg je taaie koekjes

6. Voeg de chocoladestukjes toe en mix of klop nog een laatste keer.
7. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag minimaal 2 uur in de koelkast rusten.
8. Verwarm de oven voor op 170 °C.
9. Schep deeg op een eetlepel en plaats het op een bakplaat met bakpapier.
10. Laat 5 cm tussen elk koekje.
11. Plaats de koekjes in de oven en bak gedurende 10-12 minuten tot de randen licht tot goudbruin zijn en het midden wat zachter is.
12. Haal de koekjes uit de oven en laat nog 5 minuten rusten op de bakplaat.
13. Leg de koekjes op een rooster en laat ze volledig afkoelen.

 

Haal je ze eerder van de rooster, dan beschadig je mogelijks de koekjes.