Facebook Pixel Retailmanagement - Hogeschool Gent
Foto Retailmanagement

Retailmanagement.

R

Retailmanagement.

Helaas! De opleiding retailmanagement kan je niet meer starten.

Misschien kunnen deze opleidingen je interesseren:

Bekijk je deze pagina als werkgever omdat een van onze studenten of afgestudeerden bij jou heeft gesolliciteerd? Proficiat!
Lees hieronder meer over deze unieke opleiding en ontdek waarom onze (oud-)studenten een grote aanwinst zijn voor jouw team.

Retail­management is een professionele bacheloropleiding van 3 jaar. Via duaal leren zetten studenten hun management­kennis meteen om in de praktijk bij verschillende retailers: van super­markten tot mode­ketens, interieur­winkels, elektro en doe-het-zelvers.

Bekijk het programma →

Duaal leren.

"Sommige competenties kun je pas leren door ze te zien op de werkvloer, zoals change management."

Ineke Van Der Vleuten
docent-begeleider werkplekleren

Afwisselend leren op school
en op een werkplek

Bij duaal leren volgen studenten enerzijds les op de campus en gaan ze anderzijds al vanaf het eerste jaar zelf aan de slag op de werk­vloer onder begeleiding van een docent-begeleider en een bedrijfs­coach. Zo passen ze de verworven kennis en inzichten meteen toe in de praktijk. En ze leren ook specifieke vaardig­heden op hun werkplek.

Na iedere werkplek­periode reflecteren ze kritisch over hun ervaringen op de werk­plek en leggen ze verbanden met het leer­proces op school. Zo sluiten de twee nauw op elkaar aan en versterken ze elkaar.

Elk semester wordt afgesloten met een examen­periode.

Verschillende bedrijfs­partners

Ieder jaar werken studenten bij een ander bedrijf. Maar ze werken wel het hele jaar lang bij hetzelfde bedrijf. Op die manier maken ze kennis met de hele werking van het bedrijf. Ze ervaren aan den lijve hoe de bedrijfs­filosofie en visie worden vertaald naar strategische keuzes. En vervolgens naar operationele activiteiten op de werkvloer.

Begeleiding door bedrijfs­coaches

Bij het bedrijf krijgen studenten professionele begeleiding van een bedrijfscoach. HOGENT bepaalt exact wat er van de werkplek wordt verwacht en welke verantwoordelijkheden de studenten moeten krijgen. Onze werkplekken zijn dan ook goed gescreend om het beste leertraject te kunnen bieden.

"Tijdens mijn stage bij Albert Heijn XL werkte ik actie­punten uit om voorraad­verschillen te verminderen, bijvoor­beeld door diefstal­gevoelige producten te verplaatsen naar de service­balie."

Louis Goeminne
student

Discussies tijdens de les.

"Als we terugkeren van het werkplekleren bekijkt elke student de theorie vanuit een ander perspectief. Dit kan leiden tot interessante discussies tijdens de les."

Marine Bellflamme
student

Discussies tijdens de les.

"Als we terugkeren van het werkplekleren bekijkt elke student de theorie vanuit een ander perspectief. Dit kan leiden tot interessante discussies tijdens de les."

Marine Bellflamme
student

Waar vind je onze afgestudeerden?

Sfeerbeeld
"Mijn grootste verwezenlijking? Het feit dat ik mijn team heb kunnen meenemen in mijn verhaal. Niet zo evident als je weet dat sommige mensen langer in dienst zijn dan ik oud ben."

Jozefien Jorissen
storemanager bij C&A

Ruim de helft van onze afgestudeerden gaat na de opleiding aan de slag in de retailsector. Maar liefst 2/3e daarvan kiest voor een werkplek uit de opleiding. Je vindt hen in functies als:

  • (assistant) store manager of shopmanager, filiaal­manager of winkel­verantwoordelijke
     
  • (commercieel) medewerker op het hoofdkantoor van een retailer of bij een bedrijf dat nauw samenwerkt met retailers
     
  • ondernemer

De andere helft van onze afgestudeerden spitst zich verder toe op een specifiek domein uit de opleiding:

  • sales: sales representative of vertegenwoordiger (knelpuntberoep!), sales manager, regiomanager, verkoper, verkoops­administratie …
  • marketing: commercieel medewerker (knelpuntberoep!), marketing­medewerker of manager, merchandiser …
  • personeelszaken of human resources (hr)
  • business analyse & development
  • finance
  • purchasing (purchaser of aankoper)

Bekijk de alumni-analyse →

Sfeerbeeld

Nog vragen?

Zit je nog met prak­tische vragen? We helpen je graag verder!