Van alle aangekochte producten en diensten heeft catering veruit de grootste impact aan HOGENT: maar liefst 81% van onze carbon footprint veroorzaakt door aangekochte goederen. Daarom is voeding 1 van onze 4 grote werven in het klimaatplan van HOGENT.
Voor het thema voeding richten we ons op 3 acties:
- Inzetten op de eiwitshift in studentenrestaurants, want de uitstoot van vegetarische gerechten ligt ongeveer 12 keer lager dan die van vleesgerechten
- Duurzame catering bij evenementen
- Overconsumptie en voedelverspilling tegengaan
Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.
Duurzaamheid
“Geef de wereld het beste van jezelf.” De slogan van HOGENT liegt er niet om. Als hogeschool willen we een positieve impact maken op mens én planeet. Daarom werken we aan …
Biodiversiteit
Door te streven naar biodiverse campussen neemt HOGENT concrete acties tegen de klimaatverandering en de impact ervan. Enerzijds helpen biodiverse campussen bij het terugdringen van …
Circulariteit
Bij duurzaam materiaalgebruik en circulariteit kijken we naar de volledige levenscyclus van al onze materialen. Volg daarbij de afvalhiërarchie van de Europese Waste Framework Directive of de …
Klimaat
English version HOGENT heeft de ambitie om klimaatneutraal+ te zijn tegen 2050 en concretiseert dit engagement in een CO2-reductieplan 2025-2030. Het transitieplan richt zich op vier …Duurzame mobiliteit
HOGENT maakt werk van verkeersveilige, toegankelijke en inclusieve campussen en zet sterk in op duurzame mobiliteit van, naar en tussen haar campussen en haar omgeving. Een duidelijke visie op …
Duurzaamheid in onderwijs
Van alle thema's onder het duurzaamheidsbeleid van HOGENT, is onderwijs het thema waarmee we op lange termijn de grootste impact kunnen hebben. Met meer dan 17.000 studenten en jaarlijks meer …