Facebook Pixel Inschrijven via webreg - Hogeschool Gent

Als je aan de toelatingsvoorwaarden voldoet, kan je de eerste stap van je inschrijving voltooien door je persoonlijke gegevens te registreren.

Nu registreren

Voor de educatieve opleidingen, winkelmanagement, biomedische laboratoriumtechnologie, HBO5 Verpleegkunde en de opleidingen in afstandsonderwijs geldt er een specifieke inschrijvingsprocedure. Bekijk Stap 2 voor meer informatie.

Voor kandidaat-studenten met een buitenlands diploma kunnen er deadlines van toepassing zijn, zoals vermeld onder toelatingsvoorwaarden. Enkel met een gelijkwaardigheid van NARIC-Vlaanderen of een buitenlands diploma uit de lijst zoals opgenomen in de diplomavoorwaarden zijn die deadlines niet van toepassing. Aan de taalvoorwaarde moet ook voldaan zijn.

Voor sommige opleidingen kan je niet zomaar inschrijven, je moet eerst een instroomprocedure doorlopen. Staat je opleiding niet in de lijst hieronder, ga dan naar de volgende stap.

 • Biomedische laboratoriumtechnologie: Vooraleer je kan inschrijven, kom je langs voor een verplicht intakegesprek. Vraag je gesprek aan via iris.malfait@hogent.be.
   
 • Educatieve bachelor kleuteronderwijs, lager onderwijs, secundair onderwijs: Als je je wil inschrijven voor academiejaar 2023-2024, moet je eerst de Starttoets Lerarenopleiding maken. Dat kan op één van de verschillende locaties in Vlaanderen en op verschillende vaste data. Als je alle onderdelen van de Starttoets hebt gemaakt, kan je een bewijs van deelname downloaden. Dit bewijs dien je in op het moment van je inschrijving. Het bewijs van deelname is één academiejaar geldig. Alle info vind je op de webpagina van de Starttoets Lerarenopleiding
   
 • Educatieve graduaatsopleiding: Vooraleer je kan inschrijven, kom je langs voor een verplicht intakegesprek. Vraag je gesprek aan via giometh.dejaegher@hogent.be.
   
 • Graduaat winkelmanagement: Vooraleer je kan inschrijven, kom je langs voor een verplicht intakegesprek. Vraag je gesprek aan via hilde.hauman@hogent.be.
   
 • Verkorte educatieve bachelor secundair onderwijs: Vooraleer je kan inschrijven kom je langs voor een verplicht intakegesprek. Vraag je gesprek aan via giometh.dejaegher@hogent.be.
   
 • HBO5 Verpleegkunde: Voor het graduaat HBO5-verpleegkunde schrijf je rechtstreeks in via Vesalius. Je kan je hier vooraf online registreren.
   
 • Vervolgopleidingen en afstandsonderwijs: De inschrijvingsmodaliteiten voor bachelors na bachelor, postgraduaten, afstandsonderwijs, navormingen en studiedagen verschillen per opleiding. Check de opleidingspagina's voor meer info.

Na de registratie van je gegevens (Stap 1) ontvang je een mail met praktische info om je studieprogramma te bepalen en te ondertekenen.

Denk je in aanmerking te komen voor vrijstellingen, wens je de opleiding te spreiden over een langere periode of wil je de opleiding volgen via afstandsonderwijs dan bekijk je hieronder het filmpje voor een persoonlijk traject. In alle andere gevallen bekijk je het filmpje voor een modeltraject.

Persoonlijk traject

Modeltraject

Opgelet! De inschrijving wordt pas voltooid als je het definitieve studieprogramma digitaal hebt ondertekend in de webregistratie.

Nadat we de registratie van je gegevens en je ondertekende studieprogramma hebben ontvangen, gaan we voor jou aan de slag. We checken of alles correct is geregistreerd en de informatie volledig is. Als er nog iets moet worden gewijzigd of aangevuld, ontvang je van ons een mail.

Wanneer je inschrijving definitief is, ontvang je een bevestiging van je inschrijving. Hierin vind je de richtlijnen om je HOGENT-account aan te maken en je voor te bereiden op je start.

Alvast tot binnenkort!

ik schrijf me in