- micro-credential
- Gent
- dagonderwijs
- 3 à 4 dagen per module
Je krijgt in de micro-credential gipsverpleegkunde zowel de theorie als de praktijk van het gipsen onder de knie. Je start met de basismodule en kan daarna nog je expertise verdiepen met de module voor gevorderden.
Deze twee opleidingen zijn doorweven met praktijkvoorbeelden en oefeningen in bijvoorbeeld het aanleggen van gipsverband waardoor je de verworven kennis onmiddellijk kan toepassen in je dagelijkse praktijk.
- De basismodule beslaat 3 studiepunten*
- De module voor gevorderden beslaat 4 studiepunten*
(*) Studiepunten drukken het gewicht uit van een opleidingsonderdeel binnen een opleiding. Eén studiepunt staat voor 25 à 30 uren totale studietijd.
Programma
Basismodule:
- Basisbegrippen anatomie / orthopedie / traumatologie / radiodiagnostiek
- Materiaalkennis
- Wetgeving betreffende de uitoefening
- Accommodatie gipskamer
- Toepassingen van kant en klaar spalken
- Praktijk en casuïstiek
- Gespecialiseerde workshops
Module voor gevorderden:
Inschrijven
Voor je je kan inschrijven, neem je contact op met bram.vlaeminck@hogent.be voor een korte intake. Daarna ontvang je alle informatie over de wijze van inschrijven.
Ben je geen verpleegkundige, dan evalueren we ook eerst of deze micro-credential een geschikte opleiding voor je is.
Prijs*
- basismodule: 450 euro
- module voor gevorderden:
750 euro
(*) onder voorbehoud van wijzigingen
Ticketprijzen vrijgesteld van btw - art. 44 § 2.4°.
Bij facturering op naam van je werkgever of zelfstandige activiteit voorzie je best alvast een bewijs (e-mail, brief) van betaling door derde dat het inschrijvingsgeld aan hen mag worden gefactureerd met vermelding van de facturatiegegevens. Dit zal je dienen te uploaden bij inschrijving.
Certificaat
Als je slaagt voor de toetsing, ontvang je het ontvang je een attest van de micro-credential gipsverpleegkundige basis of die van gevorderde. Als je niet slaagt voor de toetsing of er niet aan deelneemt, ontvang je een attest van deelname.
Doelgroep (diplomavereiste)
Houders van het brevet of de titel ‘gegradueerde/gebrevetteerde verpleegkundige’ of van het diploma ‘bachelor in de verpleegkunde’.
Andere bachelors in de gezondheidszorg met interesse voor gipsen zijn ook welkom na een positief intakegesprek.
Locatie
Campus Vesalius
Keramiekstraat 80
9000 Gent
Parkeren doe je in de omliggende straten. Campus Vesalius heeft een vlotte verbinding met station Gent Sint-Pieters (2,3 km). De tramhalte ‘Zwijnaarde Gestichtstraat’ is vlakbij.
Wanneer?
- basismodule:
3 lesdagen in semester 1.
woensdag 24 september, 1 en 8 oktober 2025. - module voor gevorderden:
4 lesdagen in semester 2.
donderdag 12, 19, 26 februari en 5 maart 2026.
Telkens van 8.45 tot 17.15 uur.
Vragen?
Nood aan meer informatie? We zijn er voor jou. Opleidingscoördinator Bram Vlaeminck helpt je graag verder via bram.vlaeminck@hogent.be
Vragen over je dossier kmo-portefeuille voor deze bijscholing: kmoportefeuille@hogent.be
Steunmaatregelen
Wil je werken en studeren combineren? Dan kan je mogelijk extra steun krijgen.
Werk je in de privésector? Met de kmo-portefeuille recupereer je een stuk van je inschrijvingsgeld. Erkenningsnummer HOGENT - opleiding: DV.O101616
Meer info over kmo-portefeuille →
Meer info over opleidingsincentives →
Stopzettingsvoorwaarden: Van zodra je de webregistratie hebt gefinaliseerd, schrijven we je definitief in. Vanaf dat moment ben je je inschrijvingsgeld verschuldigd aan HOGENT. Volgende stopzettingsmodaliteiten gelden: Deelnemers die ten minste 10 kalenderdagen voorafgaand aan de startdag van de navorming betaald hebben en toch niet kunnen deelnemen, krijgen het inschrijvingsgeld terug betaald. Deelnemers die ingeschreven zijn en minder dan 10 kalenderdagen voorafgaand aan de startdag of erna de navorming stopzetten, dienen het volledige inschrijvingsgeld te betalen.
Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.
Connect
Blijf up-to-date over nieuws, onderzoek, bijscholingen en events met HOGENT Connect. Selecteer de thema's die jou interesseren.bijscholingen
Bekijk ons uitgebreid aanbod navormingen, studiedagen, bijscholingen of nascholingen, workshops, symposia en congressen. Dit zijn korte vormingen van een of meerdere dagen. Een ideale manier om je …