Een business model beschrijft hoe een bedrijf waarde creëert. In ons onderzoek en met onze dienstverlening brengen we diverse businessmodellen in kaart die duurzame impact bewerkstelligen. Dit is geen one size fits all, maar wel een inventarisatie en exploratie van reeds beproefde en nieuwe businessmodellen.
Onze lopende projecten.
- De Keet - Schakel voor circulair en sociaal ondernemerschap
- Uitbouwen sociaal netwerk bij startende sociale ondernemingen
- Bruggen bouwen tussen circulaire en sociale economie
- IKIRU: circulair business model
- Flax fiber intstruments: towards a spinn-off with innovative acoustic-electric bowed instruments
- Sociaal-Circulair Ondernemen
- MAGNETEX- connector: zelf uitlijnende afneembare elektrische connector voor e-textiles
Projectresultaten.
Green Deal Huren en Delen
Zo'n 60 bedrijven en organisaties ondertekenden de Green Deal Huren en Delen en ook SUOR neemt hieraan deel. Meer weten over de plannen die op stapel staan?
Sociaal en circulair ondernemen werk(t)!
Lees er dit eindrapport op na en laat je inspireren over samenwerking in de sociaal-circulaire economie.
Studenten helpen Rwandese boeren ondernemen.
Tijdens de Week Zonder Grenzen (18-22 maart) namen 50 studenten van HOGENT en de Universiteit van Rwanda deel aan een hackathon rond de strijd tegen ondervoeding en het verbeteren van de voedingswaardeketen in Rwanda.
Advies en dienstverlening.
Maak kennis met onze experten.
Peggy Van Acker
Sociaal & circulair ondernemen, innovatie, strategisch management, marketingmanagement, retail management
Stijn Demuynck
Business modelling, social- & non-profit, financieel management, circulaire economie
Linde Raport
Circulaire economie, duurzaam ondernemen, afvalmanagement, voedselverspilling, ecologische impact, milieu, LCA, carbon footprint
Benieuwd naar meer?
Vind je deze informatie van onze onderzoekslijn business modellen interessant? Neem dan zeker een kijkje op de webpagina van het Research Centre for Sustainable Organizations.
Om duurzame impact mogelijk te maken is het nodig een lange termijn aanpak te hanteren en interdisciplinair te werk te gaan. De verwevenheid van economische, sociale en ecologische aspecten, gekoppeld aan de inherent complexe natuur van organisaties, maakt een integrale benadering noodzakelijk. Een benadering waarbij gefocust wordt op één deeldomein van een organisatie is ontoereikend om de effectieve impact in kaart te kunnen brengen. We onderzoeken de eigenschappen en de criteria van het organisatiesysteem vanuit een interdisciplinaire optiek. We richten ons hiertoe op het modelleren en implementeren van duurzaam beleid, alsook het meten en rapporteren van impact.