Facebook Pixel Methodologisch advies en ondersteuning bij onderwijsonderzoek - Hogeschool Gent
Foto Methodologisch advies en ondersteuning bij onderwijsonderzoek

Methodologisch advies en ondersteuning bij onderwijsonderzoek

M

Methodologisch advies en ondersteuning bij onderwijsonderzoek

Wil jij weten of jouw onderwijs werkt? Dan is er maar één manier om dat te weten te komen: het kritisch bekijken doorheen een degelijke onderzoeksbril met een methodologisch stevig montuur.

Praktijkgericht onderzoek helpt je je onderwijspraktijk te onderbouwen en kan je inzichten verschaffen in een ruim gamma aan onderwijstopics. Zo kan je je afvragen wat de effecten zijn van je nieuwe lesmethodiek of van je kersverse evaluatiemethode op de toetsresultaten van je leerlingen, maar ook welke effecten het invoeren van online lessen op die toetsresultaten heeft. Misschien wil je graag weten hoe gemotiveerd je leerlingen zijn om naar school te komen, of om huiswerk te maken, of op welke manier ze dat huiswerk effectief aanpakken? Of ben je eerder geïnteresseerd in de mate waarin je leerlingen in staat zijn tot zelfregulatie voor het leren? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van vragen waarop praktijkgericht onderwijsonderzoek je antwoorden kan bieden, want het scala van domeinen en topics die onder de loep kunnen worden genomen, is ontzettend uitgebreid.

We bieden je voor jouw praktijkgericht onderwijsonderzoek graag alle ondersteuning die je wenst. Deze kan bestaan uit vormingen onderzoeksvaardigheden allerhande op maat van jou en je team, maar evenzeer uit praktische hands-on ondersteuning en/of advies bij eender welke fase van jouw onderzoek. Van literatuurstudie tot en met het opstellen en samen uitvoeren van een volledig onderzoeksopzet, we stellen onze expertise heel graag ter beschikking van jou en je team.

 

Vorm van de ondersteuning

Op maat van je vraag, wensen en noden.

Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek en meer informatie.

Doelgroep

Onderwijzend personeel, ondersteuners, schoolleiders, … kortom iedereen met interesse in praktijkgericht onderwijsonderzoek. Ervaring of voorkennis zijn geenszins vereisten.  

Groepsgrootte

Te bepalen in onderling overleg.

Kostprijs

Vraag vrijblijvend je offerte aan.

Locatie

Op jouw school of op HOGENT, volgens jouw voorkeur.

Contact

Sonia.Labeau@hogent.be