Facebook Pixel Experten CADS - Hogeschool Gent

Maak kennis met de experts van het Centre for Applied Data Science. Neem gerust contact op als je vragen hebt of als je graag met ons wil samenwerken.

portretfoto expert

Willem De Keyzer

Willem is coördinator van CADS. Hij behaalde een doctoraat in de medische wetenschappen en is als docent humane voeding en gezondheid verbonden aan het departement Industriële wetenschappen en biotechnologie. Hij doceert ook onderzoeksmethoden, voedingsepidemiologie en toegepaste statistiek aan bachelorstudenten in het departement Gezondheidszorg. Willem heeft een passie voor data-analyse en heeft meer dan 15 jaar ervaring met de uitvoering en coördinatie van (internationale) onderzoeksprojecten. 

portretfoto expert

Stijn Lievens

Stijn was eerder verbonden aan  UGent en de University of Kent in Canterbury (UK). Zijn onderzoekswerk resulteerde in een twintigtal publicaties. Sinds 2011 is hij werkzaam als lector aan HOGENT in opleidingsonderdelen die te maken hebben met Artificiële intelligentie, Machine & Deep Learning en big data processing. Als onderzoeker binnen het Centre for Applied Data Science is hij voornamelijk bezig met toepassingen van Machine & Deep Learning.

portretfoto expert

Johan De Corte

Na een carrière in het bedrijfsleven in diverse IT-technische en managementfuncties in softwareontwikkeling, is Johan sinds 2011 lector-onderzoeker aan HOGENT. Zijn expertise ligt vooral in het domein van gegevensverwerking en data-analyse met een focus op big data, Artificiële intelligentie en machine learning. Deze topics komen uitgebreid aan bod in zijn lessen en de bachelorproeven die hij uitschrijft en begeleidt. Daarnaast heeft hij meegewerkt aan verschillende AI-gebaseerde en toepassingsgerichte onderzoeksprojecten rond mobiliteit en duurzame energie.

portretfoto expert

Mario Verstraeten

Mario behaalde een Master of Science in Toegepaste Informatica met als specialisatie Artificiële intelligentie en Data Science. HIj is werkzaam als wetenschappelijk medewerker binnen het onderzoekscentrum. 

portretfoto expert

Frank Deruyck

Frank doorliep een lange loopbaan in de industrie als projectleider en consultant technologische proces- & productontwikkeling. Hij is gecertificeerd Six Sigma Black Belt en heeft ruime kennis en ervaring in methodes kwaliteitsverbetering, statistische data analyse/modellering & Design of Experiments (DOE). Als lector en wetenschappelijk medewerker aan Hogeschool Gent doceert hij chemometrie & toegepaste statistiek, organische procestechnologie en kwaliteitsbeheersing. Hij het Centre of Applied Data Science ondersteunt hij data verwerking in onderzoeksprojecten en industriële dienstverlening. Frank is ook een actief presentator van case studies data verwerking op internationale workshops (JMP Discovery Summits Europe).

portretfoto expert

Martijn Saelens

Martijn behaalde een Master of Science in de industriële wetenschappen informatica en werkt sinds 2019 als lector aan HOGENT in de richting van systeem- en netwerkbeheer. Deze kennis wendt hij aan om het onderzoekscentrum te ondersteunen bij het oplossen van technische problemen en het opzetten van IT-infrastructuur.

portretfoto expert

Nico De Witte

Nico De Witte is gerontoloog en doctor in de pedagogische wetenschappen, agogische wetenschappen (adult education). Hij is als lector verbonden aan het onderzoekscentrum vanwaar hij ondersteuning biedt bij het volledige onderzoeksdesign, het ontwikkelen van vragenlijsten (op papier of digitaal), het wetenschappelijk valideren van meetinstrumenten en data-analyse. Nico heeft meer dan 20 jaar ervaring in het opzetten van onderzoeksprojecten en data-analyse en werkte mee aan meer dan 80 internationale publicaties en 20 monografieën.