Facebook Pixel HOGENTenaars - Hogeschool Gent
Foto HOGENTenaars

HOGENTenaars.

H

HOGENTenaars.

HOGENTenaars geven de wereld het beste van zichzelf. Voor zichzelf, voor een ander, voor de maatschappij. Want samen kunnen we écht den boel mee helpen veranderen, elk op onze eigen manier.

Klaar om ook de wereld het beste van jezelf te geven?

Ontdek welke studiekeuze bij je past →

Laat je inspireren door deze HOGENTenaars.

Jeniffer zet zich graag in voor kunst(enaars) en cultuur.

"Ik had besloten om te heroriënteren naar bedrijfsmanagement. Tijdens mijn stage kwam ik terecht bij Netwerk Aalst, waar ik nu als directeur dat zakelijke aspect nog steeds kan combineren met een van mijn grote passies: kunst en cultuur."

Delen op Facebook →
Delen op LinkedIn →

Dogukan is een pionier in het wegwerken van drempels.

"Ik kreeg geen financiële steun meer van mijn papa, waardoor ik moest beginnen werken. Toen ben ik bij STUVO terecht­gekomen. Dat was voor mij een grote les: dat hulp aanvaarden niet wanhopig zijn is, maar juist een sterkte."

Delen op Facebook →
Delen op LinkedIn →

Sandrine wil jongeren alle kansen geven.

"Ik ben trots dat we voor studenten met leer­stoornissen het verschil willen maken op HOGENT. We zijn heel sterk bezig met ons zorg- en taal­beleid: hoe kunnen we onze studenten alle kansen geven?"

Delen op Facebook →
Delen op LinkedIn →

Thomas draagt zorg voor ons allemaal.

"Als je jezelf goed voelt, dan kan je ook goed voor elkaar zorgen. En ik denk dat dat heel belangrijk is. Dat is ook wat we voelen hier op HOGENT. We willen er zijn voor onze studenten."

Delen op Facebook →
Delen op LinkedIn →


Nog meer HOGENTenaars-verhalen.

Jolien: doener en HOGENTenaar.

"Ik hoop sowieso om iets te betekenen voor iemand. Ik wil mensen blij maken en vooral kinderen een lach op hun gezicht toveren. Ik ben een doener en dat maakt van mij een echte HOGENTenaar."

Stephanie: proactief en HOGENTenaar.

“Ik heb er altijd van gedroomd om in de sport te werken. Ik kan echt zeggen dat ik van mijn passie mijn beroep heb gemaakt. Ik ben proactief en dat maakt van mij een echte HOGENTenaar.”

Lana: volhardend en HOGENTenaar.

"Ik vind het vreemd dat er zo weinig meisjes voor IT kiezen. Ik verhuisde op 20-jarige leeftijd van Syrië naar Gent, leerde Nederlands en behaalde mijn bachelordiploma toegepaste informatica terwijl mijn familie in Saudi-Arabië verbleef. Niet evident, maar gelukkig is informatica nooit saai! Dat heeft ervoor gezorgd dat ik bleef volharden."

Luc: gedreven en HOGENTenaar.

"Ik ging op mijn 58e terug studeren om mijn droom waar te maken: leerkracht worden. Age is just a number toch? Ik ben gedreven en dat maakt van mij een echte HOGENTenaar."

Jacob: doorzetter en HOGENTenaar.

“Voor mij gaat leren over meer dan enkel blokken. Het gaat ook over dingen vinden die je triggeren, die je interesseren. Daardoor ben ik een onderneming gestart met 2 vrienden van de scouts. Ik ben een doorzetter, en dat maakt van mij een echte HOGENTenaar.”

Lees meer →

Zoë: vastberaden en HOGENTenaar.

“Ik had eigenlijk nooit gedacht dat ik zelfs maar 1 kleed zou verkopen, laat staan dat ik er nu al 375 verkocht zou hebben. Ik ben vastberaden, en dat maakt van mij een echte HOGENTenaar.”

Beatrice: leergierig en HOGENTenaar.

“Ik studeer graag, ik leer graag nieuwe dingen. Ik heb conservatorium gestudeerd in Roemenië, en nu als verpleegkundige… Ja, ik ben gewoon leergierig, en dat maakt van mij een echte HOGENTenaar.”

Arne: oplossingsgericht en HOGENTenaar.

“Ik heb twee passies: informatica en duurzaam leven. Hetgeen dat in beide terugkomt is het oplossingsgericht werken, en dat maakt van mij een echte HOGENTenaar.”

Nuray: onstopbaar en HOGENTenaar.

“Bij HOGENT heb ik mijn diploma behaald, maar vooral het vuur in mezelf ontdekt. Nu ben ik onstopbaar. Ik wil de wereld veranderen, en ik begin met Gent. Mijn sociaal engagement maakt van mij een echte HOGENTenaar.”

Gauthier en Seppe: gangmakers en HOGENTenaars.

“We hebben een systeem ontwikkeld dat de Amazons, Googles en andere giganten van deze wereld een serieus poepje laat ruiken. Er is nog zoveel in de wereld dat we beter kunnen maken. Wij willen outside the box denken en nieuwe oplossingen vinden. Dat maakt ons echte HOGENTenaars.”

Bente: eigenwijs en HOGENTenaar.

“Ik had al een diploma Hotelmanagement in Nederland, maar ik besloot opnieuw te gaan studeren. Aan HOGENT volg ik een verkorte opleiding lager onderwijs. Straks sta ik als gepassioneerde leerkracht voor de klas. Geïnspireerd en eigenwijs. Ik ben een echte HOGENTenaar, ok, eentje met een Hollands accent.”

Remy: bevlogen en HOGENTenaar.

“Ik weet precies welke job ik wil: natuurbeheerder. Daarom heb ik gekozen voor HOGENT, want ik wou meteen met twee voeten in de praktijk staan. Samen zorgen voor meer groen en meer biodiversiteit, samen het verschil maken, dat maakt van mij een echte HOGENTenaar.”

portretfoto Wouter

Wouter: vurig en HOGENTenaar.

“Mensen helpen is mijn passie. Daarom ben ik bij de brandweer én studeer ik verpleegkunde. De voldoening na een interventie is groot. Mijn vurigheid maakt van mij een echte HOGENTenaar.”

Lees meer → 

 

portretfoto Kimberly

Kimberly: aanpakker en HOGENTenaar.

“Dankzij mijn opleiding biomedische laboratoriumtechnologie kon ik aan de slag in het labo van UZ Gent, waar ik het Federaal Platform COVID Testing mee hielp opstarten. Een hele uitdaging, maar ik hou ervan om dingen aan te pakken. Dat maakt van mij een echte HOGENTenaar.”

Lees meer →

portretfoto Anaïs

Anaïs: warmhartig en HOGENTenaar.

“Dankzij mijn opleiding ergo­therapie kon ik met een hoop zelf­vertrouwen starten aan een post­graduaat. Een hele uitdaging, maar intussen heb ik mijn eigen praktijk Hoefspoor waar ik mensen met psycho­sociale hulp­vragen met warmte ontvang en alle ruimte geef voor zelfontwikkeling.”

Lees meer →

portretfoto Mark

Mark: ondernemend en HOGENTenaar.

"Dankzij de graduaatsopleiding programmeren durfde ik de stap zetten om als freelance web developer aan de slag te gaan. De combinatie met mijn opleiding is pittig, maar het is zeker de moeite waard! Mijn zin voor ondernemen maakt van mij een echte HOGENTenaar."

Lees meer →

portretfoto Karen

Karen: werelds en HOGENTenaar.

"De passie voor talen is er altijd al geweest. Het komt ook deels voort uit mijn opvoeding. We hebben veel gereisd met het gezin. Zo kom je natuurlijk in contact met vreemde talen en andere culturen."

Lees meer →

portretfoto Tim

Tim: verbonden en HOGENTenaar.

"Wat ik gigantisch sterk vind aan HOGENT is de verbondenheid onderling. Het netwerk dat ik tijdens mijn studenten­tijd heb opgebouwd staat er nu - bijna 20 jaar later - nog steeds. Dat maakt van mij een echte HOGENTenaar."

Lees meer →

Sfeerbeeld van studenten achter computer

Klaar om ook de wereld het beste van jezelf te geven? Ontdek welke studiekeuze bij je past.

Ontdek HOGENT