Facebook Pixel Annelie to Malawi - Hogeschool Gent
Foto Annelie to Malawi

Fonds Engage. Small Things Matter.

F

Fonds Engage. Small Things Matter.

Van 26 april tot en met 6 mei 2018 bouwt het team Namasté van Habitat for Humanity 5 huizen in Malawi. Annelie Dubois verzamelt hiervoor zelf de nodige fondsen.

Voor het bouwen zelf werkt Annelie samen met Habitat for Humanity. Dit is een organisatie die mensen een dak boven hun hoofd wil geven. In 2017 ging Annelie reeds mee op bouwreis naar Guatemala waar ze met een groep van vijftien mensen hielp om een huis te bouwen. Tussendoor vond ze nog tijd om samen met de andere vrijwilligers drie fornuizen te bouwen voor andere families.

Voor de reis naar Malawi verzamelt Annelie  2.650 euro via allerlei acties: pannenkoekenbak, snoepjesverkopen, sponsoractiviteiten enzovoort. Tijdens de reis bouwt Annelie met de andere vrijwilligers een huis voor twee gezinnen. Eén voor het gezin van Malia Chisale, een weduwe met 4 kinderen. Het andere huis is voor Ireen Chikumbo, een 35-jarige vrouw met 5 kinderen onder haar hoede. Beiden woonden in huizen die beschadigd werden door de zware wateroverlast die de bevolking van Malawi trof. Het nieuwe huis biedt hen en hun gezinnen de kans op een beter leven.

Naam project

Annelie to Malawi

Wie

Annelie Dubois

Opleiding

Office management

ENGAGE-factor

Annelie wordt geraakt door de armoedeproblematiek in Malawi en besluit om concrete acties te ondernemen.

Malawi is in de top 10 van de armste landen in de wereld. Ongeveer 85% van de bevolking van 16 miljoen mensen leeft in landelijke gebieden en is afhankelijk van overlevingslandbouw. De economische situatie van het land is zeer fragiel en afhankelijk van buitenlandse hulp. Het land werd de laatste jaren geconfronteerd met corruptie, HIV/AIDS, wateroverlast en hongersnood.

Het verhaal van Annelie toont dat iedereen een steen kan bijdragen om de wereld beter te maken. De inzet van deze ene student betekent voor twee families en in totaal 11 mensen een ander leven.