Facebook Pixel Schoolweigering. Wat als schoollopen te moeilijk wordt? - Hogeschool Gent
Foto Schoolweigering. Wat als schoollopen te moeilijk wordt?

Schoolweigering. Wat al schoollopen te moeilijk wordt?

S

Schoolweigering. Wat al schoollopen te moeilijk wordt?

Hoe kan je als school, of partner van een school schoolweigering en andere vormen van schoolafwezigheden aanpakken in lager en secundair onderwijs?

Jongeren die het moeilijk vinden om naar school te gaan, met medeweten van hun ouder(s) thuis blijven, lichamelijke klachten uiten zoals buikpijn en hoofdpijn, geen woorden vinden om te zeggen wat er in hun omgaat, … we spreken over schoolweigering.

Hoe herken je deze signalen? Hoe maak je verbinding tussen de jongere, zijn ouders en de school, zodat deze jongere niet afglijdt naar langdurige afwezigheid met alle gevolgen van dien. Je maakt kennis met verhalen van ‘schoolweigeraars’, en je krijgt inzichten hoe je als schoolmedewerker op een verbindende manier aan de slag kan gaan met deze jongere, zijn ouders en eventuele hulpverlening, en welke stappen je samen met de jongere en het gezin kan ondernemen.

Deze sessie is gebaseerd op een praktijkwetenschappelijk onderzoek ‘Angst voor de schoolpoort'. We gaan dus praktijkgericht aan de slag met de aangereikte handvaten.

Data

op aanvraag

Doelgroep

alle schoolpersoneel, CLB, brugfiguren en ondersteuners

Maximaal aantal deelnemers

afhankelijk van de inhoud

Kostprijs

vraag vrijblijvend je offerte aan

Locatie

bij jou ter plaatse of
bij HOGENT

Contact

griet.denys@hogent.be