Facebook Pixel Ergonomie op de werkvloer - Hogeschool Gent
Foto Ergonomie op de werkvloer

Ergonomie op de werkvloer.

E

Ergonomie op de werkvloer.

Bepaalde jobs zijn fysiek erg belastend. Tillen, trekken, duwen, verplaatsen... ; sommige repetitieve taken kunnen pijnlijke klachten of zelfs letsels veroorzaken. Het toepassen van ergonomie op de werkplek is cruciaal gezien we er het merendeel van onze dagbesteding spenderen.

Bij zorg- en verpleegkundigen zijn deze klachten veelvoorkomend. Zowel zorgverleners als zorgvragers hebben er baat bij op de hoogte te blijven van recente ergonomische inzichten en technieken. Maar ook in andere jobs, zoals bij technische, onderhouds- of andere fysiek belastende beroepen is het risico op fysieke overbelasting groot.

Tijdens deze opleiding bekwamen jij en je team je in technieken om je dagelijkse handelingen te vergemakkelijken en overbelasting en verkeerde bewegingen te voorkomen.

Programma

  • de basisprincipes in de ergonomie, toegepast op de specifieke setting
  • de basisprincipes van ergonomisch werken
  • essentiële informatie over het bewegingsstelsel
  • overzicht van ergonomische hulpmiddelen
  • integratie van hulpmiddelen op de praktijk
  • een workshop ergonomie met praktische tips
  • oefensessie ergonomische vaardigheden

Naast theoretische beschouwingen is er zeker ruime aandacht voor de praktische toepassingen en het beantwoorden van specifieke vragen. Investeren in ergonomie is preventief optreden tegen arbeidsongevallen en het absenteïsme dat eraan gelinkt is!

Lesvorm

Onze experts stemmen hun aanbod af op je specifieke noden en cases en komen bij jou ter plaatse.

Doelgroep

Verpleegkundigen en zorgkundigen, werkzaam in de non-profitsector, andere doelgroepen zoals technisch personeel, onderhouds­personeel of mensen met een fysiek belastend beroep zoals beeldhouwers.

Maximale groepsgrootte

15

Contact

maarten.michiels@hogent.be