Facebook Pixel Human Resources Management: van wie krijg ik les? - Hogeschool Gent
Foto Human Resources Management: van wie krijg ik les?

Human Resources Management: van wie krijg ik les?

H

Human Resources Management: van wie krijg ik les?

Tijdens de praktijk- en project­gerichte, eenjarige dagopleiding Human Resources Management leer je van gepassioneerde hr-professionals. In alle modules delen (gast)docenten en experten uit zowel de academische wereld als het onderzoeks- en werkveld (profit, social profit en publieke sector) hun kennis met jou. Ze staan met hun beide voeten in de praktijk. Zo leer je real-life hr-praktijken kennen en de nieuwste technieken toepassen.

meer info over postgraduaat HRM →

Module 1:
Duurzaam HRM.

Mieke Van Gramberen

Mieke Van Gramberen

Maatschappelijk onderneemster en organisatiedeskundige.

Voormalig directeur van Flanders Synery vzw, het platform dat instond voor de creatie, promotie en bevordering van innovatie op het vlak van arbeidsorganisatie.

Auteur van het boek 'Goestingsarchitecten’ (Lannoo, Campus, 2018)

Bart Tielen

Bart Tielen

Bart creëert omstandigheden en contexten binnen organisaties waarin mensen kunnen uitblinken zodat de organisatie haar potentieel waarmaakt. Dit doet hij vanuit de overtuiging dat resultaten het gevolg zijn van een dialoog te laten ontstaan tussen betrokken medewerkers, en werk makkelijker en eenvoudiger te maken.

Module 2: Rekrutering, selectie en onboarding.

Verplicht handboek voor deze module: ‘Vind de ware… medewerker. Juist selecteren in theorie en praktijk’ Eveline Schollaert, Bart Van Theemsche en Gerd Jacobs (2019, Lannoo)

Jarno Broodcoorens

Jarno Broodcoorens

Division manager - Verpoucke.

Jarno Broodcoorens is dertig jaar en een creatieve geest die lef en digitale skills in de juiste dosis combineert. Als Division Manager bij Verpoucke heeft hij het bedrijf in anderhalf jaar omgebouwd van een traditioneel rekruterings­bureau tot één die mee is met de nieuwste technologieën zoals Artificiële intelligentie, chatbots, data driven recruitment en video vacatures.

Amélie Windels

Amélie Windels

Recruiter - Acerta Career Center

Als recruiter leert Amélie graag zowel de organisatie, de functie als de kandidaat goed kennen. Ze gelooft dat het belangrijk is dat de doelen, interesses en talenten van de kandidaat matchen met de doelstellingen en cultuur van de organisatie. Dit kan enkel bekomen worden door transparante en eerlijke communicatie. Haar doel is om deze communicatie te faciliteren door inzicht te verkrijgen en te werken naar een efficiënt sollicitatie- en aanwervingsproces.

Zijn passie voor HR werd aangewakkerd toen hij aan HOGENT Personeelswerk als afstudeerrichting van sociaal werk koos. Hij heeft in zijn nog jonge loopbaan een brede HR-kennis opgebouwd in zowel rekrutering & selectie, learning & development, assessments, training en outplacement.

Jarno is vooral gespecialiseerd in recruitment process automations en een echte HR-trendwatcher. In zijn vrije tijd houdt hij van #hashtags misschien net omdat ze op wafels lijken. Waarschijnlijk kennen jullie elkaar nog niet maar de kans dat zijn robots al heel wat informatie over jou hebben gevonden, is zeer groot.

Florence Roelant

Florence Roelant

Praktijklector HRM - Organisatieontwikkeling bij HOGENT.

Florence heeft meer dan twintig jaar ervaring (Randstad, Boss paints, Accord Group, Colruyt Group) in diverse HR-domeinen, zowel strategisch als operationeel.

Charlotte Poelvoorde

Charlotte Poelvoorde
Consultant - Acerta Career Center

Charlotte is een enthousiaste en resultaat­gerichte consultant met een passie voor mensen. Ze werkte enkele jaren als HR consultant bij Acerta en streeft daar altijd naar de beste match tussen organisatie en kandidaat. Als consultant beheert ze nauwgezet rekruteringsprojecten van a tot z. Ze benut daarbij ten volle alle kanalen om de kandidaten te vinden, van databases over sociale media tot headhunting. In interviews checkt ze competenties en ontwikkelingspotentieel van kandidaten en peilt naar de fit met de organisatie.

Module 3: Welzijn en
gezondheid.

Julie Vertommen

Julie Ivaldi

Huis voor veerkracht

Huis voor Veerkracht is een expertisecentrum op vlak van stress en burn-out onder leiding van Elke Van Hoof, professor aan de VUB. Bij Huis voor Veerkracht zijn we ervan overtuigd dat stress, naast negatieve gevolgen, ook positieve effecten met zich meebrengt. Het unieke aan de aanpak van Huis voor Veerkracht is dat we vertrekken vanuit de opportuniteit die stress met zich meebrengt. We gebruiken stress als een gezond waarschuwingssignaal, als een kompasfunctie.

Ria Bourdeaud'hui

Ria Bourdeaud'hui

Wetenschappelijk medewerker - SERV-Stichting Innovatie & Arbeid

Ria specialiseerde zich in het thema werkbaar werk. Sinds 2004 meet de SERV-Stichting Innovatie & Arbeid driejaarlijks de werkbaarheidsgraad op de Vlaamse arbeidsmarkt via een werkbaarheidsmonitor.

Annemie Coone

Annemie Coone

Criminologe en sociaal werker

Annemie gaf verschillende jaren als coördinator op intergemeentelijk niveau, vorm aan het gemeentelijk drug-preventiebeleid. Ze is mastertrainer voor het EMCDDA, het Europees Waarnemingscentrum voor drugs en drugsverslaving, en is als lector en onderzoeker verbonden aan de opleiding sociaal werk van de HOGENT waar ze o.a. ‘preventie in de gezondheidscontext’ en ‘onderzoek in het sociaal werk’ doceert.

Eva Deschans

Eva Deschans

Corporate Wellbeing Manager - AG Health

Dankzij haar vakervaring ondersteunt Eva bedrijven in de uitvoering van een algemeen plan van aanpak. Ze zorgt ervoor dat gezondheidsprogramma's elkaar aanvullen, waardoor ze voldoen aan de wensen van de klant.

Marjan Decat

Marjan Decat

Executive Leadership Coach Change Consultant

Ze is handelsingenieur met een jarenlange managementervaring. Ze is veelgevraagd trainer en coach. Ze begeleidt mensen, teams en organisaties doorheen hun veranderings-traject. Met haar boek ‘Detoxing organizations’ wil ze inzicht brengen in de toxische patronen die zich in een organisatie afspelen en onthullen hoe je stress en energievreters aan de bron kunt aanpakken. Het helpt je reflecteren over de essentiële bouwstenen voor een voedende dynamiek voor jezelf, je team en je organisatie. De vele herkenbare situaties en voorbeelden bieden concrete handvatten en tips om aan de slag te gaan.

Auteur van (en verplicht handboek voor deze module) ‘Detoxing organizations. Voedende energie voor de werkvloer’ (2020) (filmpje)

Ariane Haelterman

Ariane Haelterman

Trainer, coach and consultant in wellbeing at work.

Ze was jarenlang preventieadviseur psychosociale aspecten bij HDP-AristA, nu Cohezio.

Module 4: Payroll

De payrollmodule bieden we aan in samenwerking met Acerta.
Via deze gastlessen on en off campus raak je wijs uit complexe processen, leer je met de databank Trefzeker werken waardoor je op de hoogte blijft van alle nieuwe ontwikkelingen of in een handomdraai via online simulatietools een bruto-netto, jaarloonkost, opzegperiode of verbrekingsvergoeding leert berekenen.

Acerta is een HR-dienstengroep die gelooft in de kracht van mensen. Met de talenten, de kennis en het enthousiasme van hun 1410 medewerkers begeleiden zij de klanten in hun groei. Binnen Acerta Consult ondersteunen ze bedrijven met onder meer juridisch advies, payroll en HR-administratie. Voor een correcte en efficiënte payroll en personeelsadministratie doen vele starters, zelfstandigen, vrije beroepers, boekhouders en accountants, kmo’s en grote ondernemingen in verschillende sectoren een beroep op de service van Acerta. Van een motiverend loon bepalen en vakantiegeld berekenen, tot de verloning van seizoensarbeid en de inschatting van de jaarloonkost.Logo Acerta

Module 5: Ontwikkelen en waarderen

Hermina Van Coillie

Hermina Van Coillie

Senior Consultant & Motivation Expert bij Otolith

Hermina Van Coillie doctoreerde in 2004 aan de KULeuven (Kwantitatieve en Persoonlijkheid Psychologie) en werkte nog twee jaar als postdoctoraal onderzoeker aan de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen, waar haar focus lag op individuele verschillen in de beleving van emoties.

Ze werkte veertien jaar als onderzoeksexpert

in het Securex studiecentrum, waar ze tal van white papers, rapporten, persberichten en wetenschappelijke artikels schreef en vaak opdook in de nationale en regionale pers. Haar onderzoeksthema's waren vergrijzing en langer werken, burn-out, welzijn, mobiliteit, flexibiliteit, tijds-en plaatsonafhankelijk werken, work addiction, work-life balance, deeltijds werk, motivatie op de werkvloer en leiderschap.

Sinds 2020 werkt ze als Senior Consultant & Motivation Expert bij Otolith. Hier brengt ze werknemers, teams en organisaties naar hun optimaal niveau van functioneren, of nog hoger, en laat hen helemaal openbloeien. Ze baseert zich hiervoor op de zelfdeterminatie theorie. Ze is een veel gevraagd spreekster en geeft vaak lezingen, workshops, gastcolleges en masterclasses over haar onderzoeksthema’s.

Auteur van 'Motiveren zonder controleren' (Die Keure, 2021)

Module 6: Activeren en begeleiden

Steven Brandt

Steven Brandt

Sociaal werker en werkzaam als praktijk- en onderzoekslector in de opleiding sociaal werk en het research centre for sustainable organisations van HOGENT.

Zijn interesse gaat naar de arbeidsmarktpositie van kwetsbare groepen en de maatschappelijke dimensie van duurzaamheid. Hij voert een doctoraatsstudie uit naar generatieverschillen tussen sociaal werkers en hun perspectieven op het beroep.

Marieke Eggermont

Marieke Eggermont

Marieke werkt voor Konekt.

Ze interesseert zich voor loopbaan­processen, ambities en mogelijkheden. Ze kent de diversiteit op werkvloeren niet van horen zeggen. Via projecten binnen de Vlaamse Overheid en kmo's deed ze ervaring op met betrekking tot teamcrafting, inclusief jobdesign en innovatieve coachings­trajecten. Ze houdt van het enthousiasme bij gedeelde successen.

Bart Moens

Bart Moens

Mooi Werk Makers en docent-onderzoeker bij Odisee

Bart Moens heeft meer dan tien jaar ervaring inzake duurzaam en inclusief ondernemen. Sinds 2016 ondersteunt hij werkgevers vanuit zijn eigen bedrijf Mooi Werk Makers. Eerder heeft hij gewerkt als HR-verantwoordelijke in een sociale werkplaats en later als arbeidsmarktexpert voor Voka. Naast zijn werk als zelfstandig adviseur is Bart ook als docent-onderzoeker verbonden aan de Odisee hogeschool (Brussel) en de UCLL (Leuven). Ook in zijn onderzoek staat de inclusieve arbeidsmarkt centraal. Hij kijkt daarbij naar zowel de aanbod- als de vraagzijde van de arbeidsmarkt en onderzoekt wat er nodig is om deze twee met elkaar te verbinden.

Greetje Allaert

Greetje Allaert

Coach voor Randstad RiseSmart Employability

“Gedreven, empathisch, met aandacht en respect voor diversiteit, enthousiast, doelgericht, er samen voor gaan, met veel positivisme en een vleugje humor, dat is hoe ik in het leven sta en tegelijkertijd hoe ik mijn job het liefste doe.”

Greetje is een positief ingesteld persoon met een gezonde nieuwsgierigheid naar het ...

anders-zijn van mensen en wil anderen ertoe aanzetten om dat anders-zijn positief te benaderen. Zij houdt van open communicatie, mensen laten groeien en kwaliteit bieden, waarbij ze steeds een win-win voor alle partijen zal nastreven.

Greetje startte in 2005 haar loopbaan bij Randstad als consultant voor bediendenprofielen. In 2008 zette ze de stap naar het toenmalige Randstad Diversity (het huidige RiseSmart Employability), waar ze als coach jarenlang werkzoekenden met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt begeleid heeft naar een duurzame job. Op vandaag biedt zij als National Advisor Employability ondersteuning aan de project managers over heel België, in het schrijven van offertes in opdracht van VDAB, Forem en Actiris alsook OCMW’s en gemeentebesturen. Hierbij is zij verantwoordelijk voor het efficiënt en correct implementeren en opvolgen van nieuwe tewerkstellingsprojecten en vernieuwende methodieken voor kansengroepen. Daarnaast wordt ze steeds vaker door organisaties als expert gevraagd omtrent de tewerkstelling van kansengroepen, bv taalondersteuning op de werkvloer, trajecten uittekenen voor ongeschoolde jongeren en transitietrajecten.

Evelien Heremans

Evelien Heremans

Business partner bij Randstad RiseSmart

Evelien heeft intussen bijna 18 jaar bedrijfservaring in HR. Ze startte haar loopbaan als recruiter van administratieve en financiële profielen binnen Randstad. Na zes jaar ging zij aan de slag als project leader bij Randstad RiseSmart waar zij de wereld van outplacement leerde kennen. Sinds een aantal jaar is zij Business Partner voor de regio Oost- en West-Vlaanderen. In deze laatste rol adviseert zij bedrijven, KMO’s, overheden en multinationals, inzake individuele en collectieve ontslagen en outplacement.

Veerle Van den Bosch

Veerle Van den Bosch

Zaakvoerder van AddSpice

Heeft 20 jaar ervaring in HR en bedrijfsvoering in de social profit sector, waar ze bedrijfsleider was van een KMO van 90 medewerkers. Als master in de psychologie en bachelor in de Orthopedagogie is ze gepassioneerd door groei en duurzame bedrijfsoplossingen, en dit steeds met oog voor maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering. Met het hoofd in de wolken en de voeten op de grond is de werkwijze sterk actiegericht, maar met grote ambities. AddSpice laat bedrijven, teams en individuen groeien naar de ‘voorlopig’ beste versie van zichzelf. En dit met slimme en hands-on-bedrijfscoaching en advisering. Haar ervaring ligt in zeer uiteenlopende sectoren, met zowel Vlaamse kmo’s, maatwerkbedrijven als non-profit organisaties als klant.

Hans Van Dessel

Hans Van Dessel

Zaakvoerder van Go Happy (bureau dat rekruteringsadvies en ondersteuning biedt aan kmo's die geen eigen HR-dienst hebben).

Daarnaast werkt hij ook al vier jaar als freelance recruiter en intern coach voor zowel UNIZO Nationaal, de provinciale vzw’s bij UNIZO en de verschillende beroepsfederaties die nauw zijn aangesloten aan deze middenveldspeler. Verder geeft hij zeer praktische workshops rond verschillende rekruteringstopics (storytelling, interviewtechnieken, behoefteanalyse, pitches & tests, enz.), met als doel bedrijven veel efficiënter, realistischer en waardegedreven te leren rekruteren. Zijn inzichten zijn gebaseerd op een combinatie van studies en coaching ervaring, maar bovenal rekruteert hij intussen ook zelf al meer dan vijftien jaar binnen verschillende sectoren.

Johan Verstraete

Johan Verstraete

Inclusive Sensory Experience Designer

Als een leider in het Inclusive Design Management, ziet Johan de barrières en de uitsluiting die hij ervoer omwille van zijn doofheid als een voordeel, een brug naar creatief probleemoplossend denken en naar design opportunities. In het verleden werkte hij samen met het HR-team en DEI-team van Google, Adobe, Lufthansa en enkele universiteiten om via cocreatie de huidige dienstverlening en werkomgeving een laag inclusie te geven. Dit werd gerealiseerd door een inclusief designproces toe te passen en dat te combineren met verschillende invalshoeken om zo een duurzame en effectieve menselijke oplossing te bieden. Het doel is om mensen met verschillende achtergronden, mogelijkheden, culturen, ervaringen, perspectieven en talenten in contact te brengen met mogelijke werkgevers. Hiervoor wordt het perspectief van positieve inclusie gevolgd om de werkgevers te motiveren om op een inclusieve manier nieuw personeel te werven en een inclusieve designcultuur te volgen. 

Module 7: Sociaal overleg en arbeids­verhoudingen

Angeline Van den Rijse

Angeline Van den Rijse

Voorzitter ABVV Oost-Vlaanderen, voorzitter AC Oost-Vlaanderen

Ze was eerder lid van de Raad van bestuur van de NMBS, Export Vlaanderen, Vlaams Agentschap Ondernemen en het Vlaams Instituut Logistiek. Sinds 2015 is ze lid van het Nationaal Paritair Comité van de scheikunde. Ze onderhandelde in bekende bedrijven zoals Solvay, Recticel en Randstad Dienstencheques. Angeline kiest voor overleg maar gaat in actie als het overleg niet werkt. Ze trekt binnen het ABVV de campagne Fight For 14 en strijd voor de verhoging van het minimumloon.

Ariane Haelterman

Ariane Haelterman

Trainer, coach en consultant in wellbeing at work

Ze was jarenlang preventieadviseur psychosociale aspecten bij HDP-AristA, nu Cohezio. Ze is experte in HR en Wellbeing Consulting, Coaching, Organizational Development, Leadership, Talent Management en Conflict Resolution.

Christa Van Oostende

Christa Van Oostende

Zaakvoerder MultiMedia

Na meer dan 20 jaar ‘intern HR terreinwerk’ richtte Christa, gewapend met kennis van regelgeving, werkprocessen, organisatiestructuren, HR systemen en organisatiecultuur haar bedrijf Multi Multa op. Als consultant en interimmanager helpt Christa organisaties inzetten op medewerkersbetrokkenheid, interne communicatie, sociale dialoog,...

medewerkersinzetbaarheid en levenslang leren. Ze versmelt sociale wetgeving, marketingsegmentatietechnieken, artificiële intelligentie en mensgerichtheid in haar gevarieerde HR opdrachten zodat elke doelgroep en elk individu op maat tot hun recht komen in de arbeidsmarkt en het sociaal kapitaal van organisaties verhoogt.

Christa is federaal erkend bemiddelaar in sociale zaken en gespecialiseerd in alternatieve conflictbemiddeling, stakeholder management en ‘win-win’ samenwerkingsverbanden. Ze verricht wetenschappelijk onderzoek naar levenslang leren en de rol van vakbonden in een VUCA arbeidsmarkt. Christa vindt het belangrijk dat alle lagen en betrokkenen binnen organisaties geresponsabiliseerd worden om duurzame samenwerkingsverbanden en resultaten tot stand te kunnen brengen. Als erkend Kerntalenten-analist gebruikt Christa de KernTalenten-methode voor vraagstukken rond potentieelontwikkeling, loopbaanplanning en herscholing.

Manou Doutrepont

Manou Doutrepont

Zaakvoerder Social Dialogue Network

Sinds 2012 is Manou zaakvoerder Social Dialogue en expert arbeidsverhoudingen met een jarenlange ervaring als strategisch en sociaaljuridisch adviseur voor Voka, VBO en andere organisaties. Hij is strategische raadgever met als missie werkgevers bij te staan die investeren in het sociaal overleg. Tevens is hij ook animator van workshops op alle niveaus: directie, kaderleden, direct leidinggevenden en begeleider van herstructureringen en belangrijke sociale onderhandelingen.

Module 8: HR-trends

Bart Van Bambost

Bart Van Bambost

CHRO bij het Japanse healthcare bedrijf Nipro en managing partner bij Think Talent.

De voorbije twintig jaar werkte Bart in diverse rollen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Latijns Amerika en de USA. Hij was onder meer Sr. HRD Retail Europe bij Nike en HRD EMEA & Latin America bij Danone.

Als ondernemer richtte hij destijds Minds in Motion op, een toonaangevende opleidingsorganisatie met activiteiten in Europa en het Midden-Oosten.

Bart is ook bestuurder bij de socialprofitorganisaties Minor-Ndako (Belgie) en Streetaware (Roemenië), lid van de advisory board van de scale-up Crosscast en ereambassadeur van HOGENT.

Bart Wille

Bart Wille

Docent Bedrijfspsychologie en HRM aan de UGent

Prof. dr. Bart Wille is doctor in de Psychologie, specialisatie Bedrijfspsychologie. Hij werkte als docent Personeels- en Organisatieontwikkeling aan de Universiteit Antwerpen in de periode van 2016-2018 waar hij onderzoek deed en lesgaf in de domeinen Kennismanagement, Organisatiekunde en Strategisch Human Resource Development. Sinds 2018 werkt Prof. dr. Bart Wille als Docent Bedrijfspsychologie en HRM aan de Universiteit Gent. Zijn huidig onderzoek richt zich op microaspecten van organisatiekunde en -ontwikkeling, inclusief leiderschap en de link tussen HR-praktijken en werknemersuitkomsten zoals satisfactie en productiviteit. Dr. Wille publiceerde meer dan vijftig internationale artikels of boekhoofdstukken in dit domein, waaronder een veertigtal A1 -publicaties. Bart Wille adviseert ook geregeld organisaties omtrent personeelsvraagstukken en aspecten van Talent Management. Hij is ten slotte medeoprichter van Low Lands Assessment Systems, een test- en adviesbureau gespecialiseerd in professionele interesse- en skill assessments.

Nicolas Desmet

Nicolas Desmet

Directeur van vzw Ten Anker en senior HR-consultant

Directeur van vzw Ten Anker en senior HR-consultant. Hij versterkt sociale ondernemingen op het vlak van HR door middel van training, advies en ondersteuning. Zijn ervaring in HR start in de reguliere economie en gaat via de sociale economie naar de socialprofitsector, zowel in de rol van HR-verantwoordelijke in een organisatie als in de rol van HR-consultant.

Auteur van het boek ‘Wat als werken toch niet leuk was?’ (Garant, 2017).

Maarten De Schryver

Maarten De Schryver

Senior Manager in het People Analytics-team van Human Capital-Deloitte.

Hij heeft een achtergrond in organisatie­psychologie en statistische data-analyse en heeft een doctoraat in psychometrie.

Maarten heeft expertise in het meten, beoordelen en analyseren van data met betrekking tot organisatie­gedrag en hr, waaronder transformatie, cultuur en leiderschaps­ontwikkeling.

Hij begeleidt ook organisaties, hr-departementen in het bijzonder, in hun traject om meer datagedreven beslissingen te nemen en dat binnen een evidence­based kader.

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

Human Resources Management

Deze praktijk- en project­gerichte dagopleiding HRM leidt je op tot startklare hr-professional, technisch sterk en multi-inzetbaar vanuit een duurzame visie op de maatschappelijke …

Studeer verder in human resources
Bekijk je mogelijkheden om verder te studeren in de wereld van human resources. Of je nu al actief bent in deze interessante sector en je graag verder wil verdiepen, of helemaal nieuw bent in deze wereld: er zijn mogelijkheden op maat van iedereen. Ontdek hier ons aanbod.