Facebook Pixel Micro degree recht en duurzaam ondernemen - Hogeschool Gent
Foto Micro degree recht en duurzaam ondernemen

Recht en duurzaam ondernemen.

R

Recht en duurzaam ondernemen.

Je wil graag meer te weten komen over duurzaam ondernemen? Met de micro degree recht en duurzaam ondernemen verwerf je een brede kennis rond maatschappelijk en juridisch verantwoord ondernemen. Je leert duurzaamheid toepassen in een ruimere juridische context. 

In een wereld die smeekt om meer duurzaamheid, willen steeds meer ondernemingen en overheidsdiensten hun steentje bijdragen. Met meer aandacht voor een goede balans tussen planet, people en profit tijdens het ondernemen, kan ook jij bijdragen aan die positieve evolutie.

De micro degree biedt een unieke combinatie van recht en duurzaam ondernemen. Je leert duurzaamheid toepassen in een ruimere juridische context en je verdiept je in de juridische en financiële aspecten van de circulaire economie. In het basisprogramma verwerf je een brede kennis rond topics gerelateerd aan maatschappelijk en juridisch verantwoord ondernemen. Om maximaal in te spelen op jouw individuele noden kan je bovenop dat basisprogramma kiezen uit verschillende keuzevakken uit de afstudeerrichtingen rechtspraktijk en milieu- en duurzaamheidsmanagement van de bachelor bedrijfsmanagement.

Met een theoretische basis die telkens toegepast en verfijnd wordt via praktijkgerichte cases, kan je de verworven kennis onmiddellijk omzetten naar vaardigheden die je kan gebruiken op de werkvloer. Zo help jij je bedrijf om met zo weinig mogelijk negatieve impact een zo groot mogelijke positief verschil te maken.

Voor wie?

  • Je hebt al een graduaats-, bachelor- of masterdiploma en je wil je verdiepen in de verduurzaming van ondernemingen en overheidsdiensten.
  • Je bent al aan het werk en je wil meewerken aan de verduurzaming van je bedrijf of overheidsdienst.
  • Je volgt op dit moment een graduaats-, bachelor- of masteropleiding en je wil je opleiding verbreden door je te verdiepen in duurzaamheid.

Vraag een intakegesprek aan →

Download de brochure →

Volg een online infosessie →

toelatings­voorwaarden

Je hebt een diploma secundair onderwijs of je hebt al een graduaat, bachelor of master op zak.

studieomvang

De micro degree recht en duurzaam ondernemen heeft een studie­omvang van 20 tot 22 studie­punten (afhankelijk van het keuzevak). 

attestering

Voor alle opleidings­onderdelen ontvang je een credit­attest. Als je slaagt voor alle opleidings­onderdelen, ontvang je een attest van de micro degree recht en duurzaam ondernemen.

prijs

Het studiegeld bestaat uit een vast bedrag van € 253,60 en een variabel bedrag van € 12,10 per studiepunt. De micro degree recht en duurzaam ondernemen bestaat uit minimaal 20 en maximaal 22 studie­punten. Het totale studiegeld bedraagt als niet-beurs­student dus minimaal € 495,6 en maximaal € 519,8 voor de volledige micro degree in één academiejaar (2022-2023).

In het studiegeld zijn de kosten van de boeken, syllabi, studie-uitstappen, project­werking en dergelijke niet inbegrepen.

Je kiest voor een flexibel traject: je maakt zelf de keuze tussen dag- en afstandsonderwijs.
Je kiest voor een flexibel traject: je maakt zelf de keuze tussen dag- en afstandsonderwijs.

Dagonderwijs of afstandsonderwijs.

Kies je voor dagonderwijs? Dan volg je de lessen samen met de bachelorstudenten (in een mix van online en offline leren). Het lessenrooster is zo opgebouwd dat je deeltijds kan blijven werken.

Kies je voor afstandsonderwijs? Dan worden de basisvakken van de micro degree aangeboden via leerpaden en kan je deze volledig zelfstandig verwerken. Er zijn ook enkele vrijblijvende contactmomenten waarop je begeleiding krijgt van de lectoren.

Heb je geen specifieke juridische vooropleiding? Geen nood! Wij bieden je een zelfstudiepakket ("inleiding tot privaatrecht") aan.

Inschrijven?

Je kan pas inschrijven na een intakegesprek. Tijdens het gesprek gaan we na of de opleiding beantwoordt aan jouw persoonlijke verwachtingen.
Na een positief gesprek helpen we je graag op weg naar je definitieve inschrijving.

Vraag een intakegesprek aan →

Programma.

Basisprogramma

Overzicht van het aantal studiepunten per opleidingsonderdeel in het basisprogramma.
Opleidingsonderdeel studiepunten
Juridisch en financiële aspecten van circulaire economie 3
Duurzame ontwikkeling 3
Project onderneming 7
Duurzaam ondernemen: financiële basiskennis 2
Duurzaam ondernemen: maatschappelijk verantwoord ondernemen 2
  17

Keuzevakken

Overzicht van het aantal studiepunten per keuzevak.
Rechtspraktijk studiepunten
Publiekrecht 3
Strategisch management 3
Vennootschapsrecht 4
Administratief recht 5
Economisch en financieel recht 3
Arbeidsrecht 5
Overzicht van het aantal studiepunten per keuzevak.
Milieu- en duurzaamheidsmanagement studiepunten
Beleid en regelgeving klimaat en milieu 5
Uitbouw van een welzijnsbeleid 4
Ruimtelijke ordening 4
Sfeerbeeld

Nog vragen?

Zit je nog met prak­tische vragen over de opleiding? Ben je nog niet helemaal zeker van je studie­keuze? We helpen je graag verder!

W


Waar?

Deze opleiding wordt aangeboden op campus Mercator (Gent).

Bekijk campus Mercator →

IInschrijven

Heb je alle info die je nodig hebt en ben je overtuigd van je studiekeuze?

Neem contact op met de coördinator van deze micro degree via frank.duquet@hogent.be

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

Rechtspraktijk
In de bachelor rechtspraktijk (3 jaar) duik je in het complexe en snel veranderende recht. Als praktijkjurist kan je terecht in een rechtbank, notariaat, advocaten­kantoor of ander bedrijf. Of ga voor een master in de rechten via een schakel­programma (3,5 jaar).