Facebook Pixel Bachelor secundair: bedrijfsorganisatie - Hogeschool Gent
Foto Bachelor secundair: bedrijfsorganisatie

Word leerkracht bedrijfsorganisatie in het secundair onderwijs.

W

Word leerkracht bedrijfsorganisatie in het secundair onderwijs.

Interesse in office en retail? Dan is het onderwijsvak bedrijfsorganisatie misschien wel iets voor jou. Kennis, vaardigheden, actualiteit en ICT gaan hand in hand voor wie bedrijfsorganisatie als vak kiest.

Je krijgt een duidelijk inzicht in de economische wereld in het algemeen. De cursussen boekhouden, kantoor, verkoop, handelseconomie, logistiek, handelsrekenen en recht worden gekenmerkt door een praktijkgerichte aanpak.

Al je cursussen focussen zich op het lesgeven in deze materie. De vakdidactiek levert je een palet aan tips die samen met jouw creativiteit je lessen boeiend maken.

Praktijk.

Naast een brede waaier aan vak­didac­tiek bieden we je ook boeiende projecten rond actuele thema's. Boven­dien stimuleren we jouw ondernemings­zin in een oefen­firma. Stage kan uiteraard ook niet ontbreken.

Praktijk.

Naast een brede waaier aan vak­didac­tiek bieden we je ook boeiende projecten rond actuele thema's. Boven­dien stimuleren we jouw ondernemings­zin in een oefen­firma. Stage kan uiteraard ook niet ontbreken.

Als leraar secundair onderwijs moet je expert zijn in minstens twee domeinen. Daarom kies je twee onderwijsvakken. Al kan je (later) nog altijd voor een extra onderwijsbevoegdheid gaan.

 

Ken je het metier van het lesgeven al?

Informeer je dan over de verkorte opleiding
voor een extra onderwijsbevoegdheid.

Wat na je diploma?

Lesbevoegdheid

Met je diploma kan je aan de slag
als leerkracht in:

  • de eerste graad A- en B-stroom
  • de eerste en tweede graad van het aso, tso en bso, in de praktijk gaat het meestal over toegepaste economie
  • de derde graad van het bso, in de praktijk gaat het meestal over toegepaste economie

Perspectieven
buiten het onderwijs

Na bijscholing:

  • Bank- en verzekeringswereld
  • Bedrijfswereld: office management functies, commerciële functies, logistieke functies en/ of (hulp) boekhoudkundige functies
 

Vragen over dit vak?

We helpen je graag verder!

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

Onderwijs: secundair onderwijs
Je vindt jongeren tussen de twaalf en de zestien best boeiend? Ga voor een bachelor secundair onderwijs (3 jaar) en word leerkracht secundair onderwijs in 2 onderwijs­vakken.
Onderwijs: lager onderwijs
Ben je gefascineerd door de ontwikkeling van kinderen tussen 6 en 12 jaar? Dan is de bachelor lager onderwijs (3 jaar) geknipt voor jou.
Onderwijs: kleuteronderwijs
Ben je gefascineerd door de ontwikkeling van kinderen tussen 2,5 en 6 jaar? Dan is de bachelor kleuteronderwijs (3 jaar) geknipt voor jou.
Leer ons kennen
De kans is groot dat je later een job uitoefent die nu nog niet bestaat. ‘Waarom dan nog verder studeren?’ hoor ik je denken. Een terechte vraag die meteen getuigt van kritisch …
Inschrijven
Heb je de knoop doorgehakt en weet je welke opleiding je wil gaan volgen? Dan is je inschrijving de volgende stap! Schrijf je online in via deze stappen.