Facebook Pixel FTI Lab van HOGENT is verborgen parel van de wetenschap - Hogeschool Gent

FTI Lab is verborgen parel van de wetenschap.

Op 22 mei kreeg het Fashion and Textiles Lab van HOGENT bezoek van Vraag voor de wetenschap’, samen met een groep vrouwen van Femma vzw. Ze maakten er kennis met de kledingindustrie van de toekomst, een toekomst die gedigitaliseerd, hightech een duurzaam is. Het FTI lab is dé plaats waar studenten mode- en textieltechnologie hand in hand met onderzoekers en het werkveld inspelen op de laatste ontwikkelingen en evoluties in de kledingindustrie.

Het werd een boeiend bezoek aan een van de zes Verborgen parels van de wetenschap. Dit zijn Vlaamse wetenschapscentra die tot nu toe weinig gekend en dus onbemind zijn en tijdens de ‘weken van de wetenschap’ bezocht werden door verenigingen of klassen. Zij konden ter plekke nieuwe vragen voor de wetenschap bedenken en inzenden. Welke fascinerende locaties er nog een verborgen parel zijn, kan je hier ontdekken.

De campagne Vraag voor de wetenschap is overigens een geweldig succes. Er werden ondertussen al meer dan 7.500 vragen ingezonden! Er wordt gestreefd naar 10.000 vragen, dus als je zelf nog met een prangende vraag voor de wetenschap zit, aarzel dan niet om ze nu nog in te zenden via www.vraagvoordewetenschap.be

De campagne loopt nog tot 6 juni.