Wat als schoollopen te moeilijk wordt?
Helaas! Deze opleiding is volzet.

Wat als schoollopen te moeilijk wordt?

Hoe kan je als school of partner van een school schoolweigering en andere vormen van schoolafwezigheden aanpakken in het lager en secundair onderwijs?

Jongeren die het moeilijk vinden om naar school te gaan, met medeweten van hun ouder(s) thuis blijven, lichamelijke klachten uiten zoals buikpijn en hoofdpijn, geen woorden vinden om te zeggen wat er in hun omgaat, … we spreken over schoolweigering.

Hoe herken je deze signalen? Hoe maak je verbinding tussen de jongere, zijn ouders en de school, zodat deze jongere niet afglijdt naar langdurige afwezigheid met alle gevolgen van dien.

Je maakt kennis met verhalen van ‘schoolweigeraars’, krijgt inzicht in hoe je als schoolmedewerker op een verbindende manier aan de slag kan gaan met deze jongere, zijn ouders en eventuele hulpverlening en ontdekt welke stappen je samen met de jongere en het gezin kan ondernemen. We gaan dus praktijkgericht en interactief aan de slag gaat met de aangereikte handvaten.

Deze sessie is gebaseerd op het praktijkwetenschappelijk onderzoek ‘Angst voor de schoolpoort’.
 

 

Datum

vrijdag 14 februari 2020
9 tot 12 uur.

(Deze groepstraining kan ook op aanvraag bij jou ter plaatse georganiseerd worden.) 

Doelgroep

Alle schoolpersoneel, CLB, brugfiguren en ondersteuners lager en secundair onderwijs

Deelnamebewijs

Je ontvangt een aanwezigheidsattest.

Prijs

Gratis
Plaatsen zijn gelimiteerd, schrijf tijdig in!

Locatie

Campus Schoonmeersen, sporthal
Overwale of Voskenslaan 270
9000 Gent

Contact


ANNULERING Bij het niet bereiken van een minimumaantal inschrijvingen, zal HOGENT zich genoodzaakt zien deze sessie te annuleren. Je zal daarvan per e-mail tijdig op de hoogte gebracht worden. Je inschrijvingssom storten we in dat geval terug. Zelf je ticket annuleren kan tot zeven dagen vooraf en alleen aan te vragen door in te loggen via je Eventbrite-ticketaccount onder de rubriek Tickets.