Online studiedag
Met deze lezing zetten we in op het minimaliseren van het risico op een bijtincident tijdens het uitvoeren van je job. Op het einde van deze lezing kan je risicofactoren beter inschatten, weet je wat je kan doen om stress te beperken en weet je waar je op moet letten om bijtincidenten te voorkomen.
Naast theoretische informatie over o.a. low stress handling, wordt er aan de hand van videomateriaal bekeken hoe dit er allemaal uitziet in de ‘echte wereld’.
20 april 2021
13 tot 16.30 uur
Microsoft Teams
Alumni dierenzorg, dierenartsassistent, dierenverzorger, dierenasielmedewerker of dierenarts.
45 euro
Schrijf je in via deze link.
Sedrick Vangronsveld heeft al meer dan twaalf jaar ervaring als dierenartsassistent. Hij is gediplomeerd hondengedragstherapeut en blogger bij Kwispeltherapie, hij is ook stichtend lid van VZW Vereniging voor Diergedragsprofessionals. Hij combineert jaren praktische ervaring met enkele van de meest gerespecteerde certificaten in het vakgebied en een wetenschappelijke basis.
Tijdens zijn bachelor dierenzorg ontwikkelde hij een speciale interesse in het gedrag van dieren. Zo heeft hij onder andere in Mokopane (Zuid-Afrika) een dwergnijlpaard getraind om deel te nemen aan haar eigen verzorging. In de zoo van Pretoria (Zuid-Afrika) heeft hij verrijking ontwikkeld voor jachtluipaarden en jakhalzen.
Na zijn bachelor is hij dan ook een postgraduaat gaan doen in Applied Animal Beviour (Odisee). Na zijn opleiding heeft hij zich toegelegd op de hond. Hij blijft zich voortdurend bijscholen in de wondere wereld van onze trouwe viervoeters en heeft onder andere les gevolgd bij Daniel Mills, Karen Overall, Grisha Stewart, Adam Miklosi, Ken Ramirez, Claudia Fugazza, Brian Hare en nog veel meer.
Onderzoek toont aan dat honden op de werkvloer het welbevinden van werknemers ten goede komt en de sociale cohesie tussen collega’s verbetert. Dat is bij enkele HOGENT-collega’s …