- .Wedstrijd
- 1 maart 2023
- Campus Schoonmeersen
Op woensdagnamiddag 1 maart 2023 organiseert HOGENT de veertiende editie van de Vlaamse Programmeerwedstrijd.
Deze wedstrijd is een samenwerking tussen de vier Vlaamse universiteiten (VUB, KULeuven, UGent en UHasselt) en zeven Vlaamse hogescholen (AP Hogeschool, Erasmushogeschool Brussel, HOGENT, Odisee, PXL, UCLL en VIVES). Ieder jaar is een andere instelling aan zet om de wedstrijd te organiseren. Dit jaar is dat HOGENT.
Inschrijven kan in 4 categorieën:
- Leerlingen uit het secundair onderwijs
- Professionele bachelorstudenten + graduaatstudenten
- Academische bachelorstudenten
- Masterstudenten, doctorandi, afgestudeerden en professionals
Ieder team bestaat uit 3 personen. De teams nemen het tegen elkaar op door in 3 uur tijd zo veel mogelijk uitdagende programmeeroefeningen op te lossen in een van de vele ondersteunde programmeertalen:
- C/C++
- C#
- Clojure
- Go
- Haskell
- Java
- Javascript
- Kotlin
- Lua
- Pascal
- Perl
- PHP
- Prolog
- Python 2
- Python 3
- Ruby
- Rust
- Scala
- Scheme
- Visual Basic
Doelgroep
Iedereen die kan programmeren en in een Vlaamse onderwijsinstelling studeert of in een Vlaams bedrijf werkt kan deelnemen aan deze wedstrijd. Omdat de opgaven zijn opgemaakt in het Nederlands, is het belangrijk om naast de programmeertalen ook de Nederlandse taal te begrijpen.
Wanneer?
woensdagnamiddag 1 maart 2023
Locatie
HOGENT campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1
9000 Gent
Kostprijs
gratis
Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.
Toegepaste informatica in dagonderwijs
Deze opleiding biedt je in het eerste jaar een heel stevige en brede basiskennis over diverse IT-onderwerpen. Daarna kies je stapsgewijs voor de specialisatie die het best bij je …
Toegepaste informatica in afstandsonderwijs
Toegepaste informatica kan je volgen in dagonderwijs of in afstandsonderwijs. Met het afstandsleren willen we volwassenen bereiken die een studie wensen te combineren met een job en/of gezin. Het …
Programmeren
Programmeren is een graduaat in dagonderwijs (2 jaar) of avondonderwijs (4 jaar). Door de sterke praktijk- en beroepsgerichte aanpak word je meteen uitgedaagd om je kennis …