Facebook Pixel Vaardige en enthousiaste lezers? Het kan! - Hogeschool Gent
Foto Vaardige en enthousiaste lezers? Het kan!

Vaardige en enthousiaste lezers? Het kan!

V

Hoe kunnen we de leesvaardigheid van kinderen verbeteren? Uit het laatste PIRLS-onderzoek blijkt dat de leesvaardigheid van kinderen sterk achteruitgaat.

In deze bijscholing bekijken we hoe we de leesvaardigheid en de leesmotivatie van kinderen kunnen verbeteren. We focussen op recente inzichten over effectief leesonderwijs en gaan dieper in op enkele evidence based aanpakken. Zo komt de LIST-methodiek, die al in bepaalde Vlaamse scholen wordt toegepast, uitgebreid aan bod. De scholen die LIST toepassen, merken een vooruitgang in zowel de leesvaardigheid als het leesplezier van hun leerlingen. Verder staan we stil bij Denk!, een nieuwe methodiek voor begrijpend lezen.

Lesgevers:
Kristel Detollenaere
is lector Nederlands in de opleiding lager onderwijs en is nominatielezer voor de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Ze werkte als toetsontwikkelaar bij het Steunpunt Toetsontwikkeling en Peiling mee aan het ontwikkelen van de peilingstoetsen 2018 voor lezen, schrijven en luisteren. 

Sandrine De Coster
Sandrine De Coster is lector logopedie en is gespecialiseerd in dyslexie en leesonderwijs. Ze geeft hierover regelmatig lezingen en studiedagen. Daarnaast hielp ze bij de ontwikkeling van de leesgame KARATON.

Koop je ticket online

Data

vr 21 februari 2020
van 9 tot 16 uur

Doelgroep

Leerkrachten 1ste, 2de en 3de graad lager onderwijs

Maximaal aantal deelnemers

20

Kostprijs

120 euro
alumni HOGENT: 100 euro
studenten: 20 euro

Locatie

Campus Schoonmeersen
Voskenslaan 270 9000 Gent

Contact

Kristel.Detollenaere@hogent.be


Groepstrainingen op maat

Is een bepaalde studiedag of training uit ons aanbod interessant voor je volledige team of alle medewerkers van je school? Plan je deze training liever op een ander moment dat voor jullie beter past? Dan is een exclusieve groepstraining bij jou ter plaatse misschien beter geschikt. HOGENT biedt ook groepstrainingen onder de noemer dienstverlening. Onze experts stemmen dan hun aanbod af op je specifieke noden en cases.

Creëer gerust een training op maat. Ben je geïnteresseerd in of wens je meer informatie over wat allemaal op maat kan? Mail naar expertise@hogent.be


ANNULERING Bij het niet bereiken van een minimumaantal inschrijvingen, zal HOGENT zich genoodzaakt zien deze sessie te annuleren. Je zal daarvan per e-mail tijdig op de hoogte gebracht worden. Je inschrijvingssom storten we in dat geval terug. Zelf je ticket annuleren kan tot zeven dagen vooraf en alleen aan te vragen door in te loggen via je Eventbrite-ticketaccount onder de rubriek Tickets.