Facebook Pixel Studiedag rond duurzame valorisatie van voedselreststromen. - Hogeschool Gent
Foto Studiedag rond duurzame valorisatie van voedselreststromen.

Studiedag rond duurzame valorisatie voedselreststromen.

S

Studiedag rond duurzame valorisatie voedselreststromen.

Naar aanleiding van het aflopende Bread2B-project organiseert het Bread2B-team van het onderzoekscentrum AgrofoodNature de studiedag Duurzame valorisatie van voedselreststromen. Deze studiedag is een interessant netwerkmoment waarop u kan deelnemen aan verschillende inspirerende sessies.
 

Inschrijven

Programma

Ontvangst met koffie

Verwelkoming + Toelichting HOGENT

Plenaire sessie: Vlaams en Europees beleid rond voedselverlies

Sessie 1

Sessie 1.1: logistieke inzichten en oplossingen bij reststroomvalorisatie
Spreker nog te bevestigen

Sessie 1.2: voedselveiligheidsaspecten bij reststroomvalorisatie
FAVV

Sessie 1.3: Inspiratiesessie rond hoe je valorisatie van reststromen inbedt in je bedrijf/filosofie/jaaractieplan/
Wageningen University

Sessie 1.4: Inspiratiesessie vanuit Bread2B
Bread2B-team

 

Sociale en duurzame lunch

Sessie 2

Sessie 2.1: Duurzaamheidsaspecten bij reststroomvalorisatie
Spreker nog te bevestigen

Sessie 2.2: Business-modellen achter valorisatie van reststromen
Gus Verhaeghe (Flanders Food ‘s)

Sessie 2.3: Consumentenperceptie t.o.v. voedingsmiddelen waarin voedselreststromen zijn verwerkt
Freek Van Baelen (AgroFoodNature/HOGENT)

Sessie 2.4: Inspiratiesessie rond samenwerking met maatwerkbedrijven
Simon Martens (Herwin)

 

Sessie 3

Sessie 3.1: Samenwerking met maatwerkbedrijven met maatwerkbedrijven
Peggy Van acker (SUOR/HOGENT)

Sessie 3.2: Inspiratiesessie: praktijkvoorbeeld valorisatie van voedselrestromen in een retailomgeving
Grégoir De Rodder (Colruyt Group)

Sessie 3.3: Inspiratiesessie valorisatie van bij-producten in de brouwerij
Spreker nog te bevestigen

Sessie 3.4: Inspiratiesessie rond fruit- en groentestromen
Bart Van Drogenbroek (ILVO)

 

Afsluitmoment met mogelijkheid tot netwerking (koffie en Bread2B-versnaperingen)

Data

Dinsdag 13 september 2022
09:30 – 16:00

Locatie

HOGENT campus Schoonmeersen - gebouw C
V. Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent

Doelgroep

  • voedingsindustrie
  • sectorfederaties
  • retail tot ngo’s
  • onderzoekers
  • beleidsmakers

Kostprijs

30 euro
HOGENT-personeelsleden en HOGENT-studenten kunnen gratis deelnemen aan de studiedag.

Vragen?

johannes.feys@hogent.be