Facebook Pixel Seminarie: fiscale gevolgen van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen - Hogeschool Gent
Foto Seminarie: fiscale gevolgen van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen

Seminarie: fiscale gevolgen van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen.

S

Sinds 1 mei 2019 is het nieuwe Wetboek van vennootschappen en verenigingen (WVV) in werking getreden. Als gevolg van de ingrijpende wijzigingen in het vennootschapsrecht werd ook de fiscale wetgeving aangepast. Zowel federaal in het Wetboek van de inkomstenbelastingen (WIB) als op Vlaams niveau. Dat heeft soms verrassende consequenties.

In dit seminarie behandelen we onder meer de fiscale gevolgen van de kapitaalloze besloten vennootschap, de verruiming van de VVPR-bis-regeling, de fiscale gevolgen voor vzw's die commerciële activiteiten kunnen ontplooien, de gevolgen op het vlak van de regeling van de Vlaamse Belastingdienst (VLABEL) voor schenking en vererving van de familiale vennootschap, en hoe het kapitaal uit de bv(ba) te halen.

Wat zijn de fiscale gevolgen van de afschaffing van het kapitaalbegrip voor de besloten vennootschap (bv) en de coöperatieve vennootschap (cv)?

De nieuwe vennootschapswetgeving biedt ook nieuwe optimalisatietechnieken voor (onder meer) winstuitkeringen.

In dit seminarie krijg je dus een volledig overzicht van alle rechtstreekse en onrechtstreekse fiscale wijzigingen en nieuwe opportuniteiten die het nieuwe Wetboek van vennootschappen en verenigingen (WVV) aanbiedt.

Sprekers: Guido Heirewegh en Guy Poppe

Datum

donderdag 23 april 2020
18 tot 21 uur

Prijs

100 euro per deelnemer. Na inschrijving ontvang je een factuur.

Erkenningsnummer kmo-portefeuille: DV.O101616 
meer info via vlaio.be

Accreditatie

IAB: A0007/2009 (3 uur)
BIBF (3 uur)

Locatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1
9000 Gent

Parkeren kan op de campus zelf. Campus Schoonmeersen is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer, op wandelafstand van station Gent Sint-Pieters en de ring rond Gent (R4).

Contact

Heb je nog vragen? Stuur een mailtje naar carine.coppens@hogent.be.
 

Inschrijven

Annuleringsvoorwaarden: annuleren kan schriftelijk of per mail, en dit uiterlijk tien werkdagen vóór aanvang van het symposium. Bij annulering betaal je de helft van het inschrijvingsgeld. Annulatie minder dan tien werkdagen voor aanvang van het symposium is niet mogelijk.