Facebook Pixel Personal Outcomes Scale (POS) training - Hogeschool Gent
Foto Personal Outcomes Scale (POS) training

Personal Outcomes Scale (POS) training.

P

Personal Outcomes Scale (POS) training.

Ticket kopen

Kwaliteit van leven bij personen met een verstandelijke beperking.

Ben jij een professional in de zorg? Wil jij voor de ander het verschil maken in kwaliteit van leven? Wil je daarbij vertrekken vanuit het verhaal van de ander? Dan is de POS training echt iets voor jou!

Als ondersteuner streef je naar een leven van goede kwaliteit voor de persoon die je ondersteunt. Maar hoe staat het precies met die kwaliteit? Wat zegt de persoon daar zelf over?

Met de Persoonlijke Ondersteuningsuitkomsten Schaal (POS) krijg je inzicht in hoe iemand de kwaliteit van zijn leven ervaart. Het geeft inzicht in de sterkere en zwakkere aspecten van iemands leven. Vervolgens kun je deze inzichten gebruiken om het ondersteuningsplan waar nodig aan te passen, zodat de ondersteuning bijdraagt een verbetering van de kwaliteit van het leven van de persoon.

Deze training start met een introductie rond Kwaliteit van Bestaan, gevolgd door een intensieve training over de Persoonlijke Ondersteuningsuitkomsten Schaal (POS).

We gaan in op de verschillende stappen in de ontwikkeling van de POS en lichten ook de praktische werking van het instrument toe zoals o.a. de wijze van registratie en verwerking van de uitkomsten. Daarenboven gaan we dieper in op domeinspecifieke vragen. Naast deze theoretische toelichting is de praktische inoefening van het instrument een essentieel onderdeel van de training.

Deelnamebewijs

Je ontvangt een certificaat.

 

Doelgroep

Professionele ondersteuners (die personen met een verstandelijke beperking ondersteunen).

 

Webinardata

  • Deel 1: vrijdag 23 augustus 2024  (09:00 - 12:30 uur)

  • Deel 2: vrijdag 30 augustus 2024  (09:00 - 12:30 uur)

  • Deel 3: vrijdag 6 september 2024  (09:00 – 13:00 uur)

  • Deel 4: vrijdag 13 september 2024  (09:00 - 12:30 uur)

  • Online terugkommoment, vrijdag 7 maart (09:00 - 12:00 uur max.)

 

Kostprijs

  • € 250: standaardticket
  • € 50: reductieprijs voor studenten met een geldige studentenkaart
  • HOGENT-personeelsleden (personeelsleden van HOGENT hoeven niet zelf te betalen, de prijs wordt intern verrekend aan je opleiding/dienst als je die vermeldt en toestemming hebt van je verantwoordelijke)


Kmo-portefeuille

Werk je in de privésector? De standaardtickets voor deze sessies komen in aanmerking voor subsidies van de kmo-portefeuille bij het Agentschap Innoveren & Ondernemen. Meer info over betalen met kmo-portefeuille en de andere betalingswijzen in de rubriek FAQ onderaan op de ticketpagina.

Sfeerbeeld van studenten achter computer

Alles is duidelijk, je hebt genoeg info en je bent volledig overtuigd? Koop dan snel je ticket!

Ticket kopen

ANNULERINGSVOORWAARDEN Bij het niet bereiken van een minimumaantal inschrijvingen, zal HOGENT zich genoodzaakt zien deze sessie te annuleren. Je zal daarvan per e-mail tijdig op de hoogte gebracht worden. Je inschrijvingssom storten we in dat geval terug. Zelf je ticket annuleren kan tot zeven dagen vooraf en alleen aan te vragen door in te loggen via je Eventbrite-ticketaccount onder de rubriek Tickets. Een vervanger laten deelnemen kan altijd. Bezorg ons de naam via remco.mostert@hogent.be ajb.

Groepstrainingen op maat

Is een bepaalde studiedag of training uit ons aanbod interessant voor je volledige team of alle medewerkers van je school? Plan je deze training liever op een ander moment dat voor jullie beter past? Dan is een exclusieve groepstraining bij jou ter plaatse misschien beter geschikt. HOGENT biedt ook groepstrainingen onder de noemer dienstverlening. Onze experts stemmen dan hun aanbod af op je specifieke noden en cases.

Creëer gerust een training op maat. Er bestaat een vast aanbod om uit te kiezen, maar aanvragen voor nieuwe onderwerpen die je zelf aanbrengt zijn zeker bespreekbaar. Ben je geïnteresseerd in of wens je meer informatie over wat allemaal op maat kan? Mail naar expertise@hogent.be.