Facebook Pixel NaturalFibers@HOGENT: duurzame en lokaal geteelde vezels voor een circulaire textielindustrie - Hogeschool Gent
Foto NaturalFibers@HOGENT: duurzame en lokaal geteelde vezels voor een circulaire textielindustrie

Duurzame en lokaal geteelde vezels voor circulaire textielindustrie.

D

Duurzame en lokaal geteelde vezels voor circulaire textielindustrie.

HOGENT onderzoekscentra FTILab+ en AgroFoodNature ondersteunen met hun multidisciplinair onderzoek de transitie naar een circulaire en bio-gebaseerde industrie waar efficiënt gebruik gemaakt wordt van lokaal geteelde grondstoffen. Je verneemt er meer over op de studienamiddag NaturalFibers@HOGENT: Duurzame en lokaal geteelde vezels voor een circulaire textielindustrie.

De transitie naar een circulaire en bio-gebaseerde industrie wordt mogelijk gemaakt door op een innovatieve en duurzame manier hennep te telen en de vezels op een kostenefficiënte en ecologische manier te verwerken tot garens, weefsels, breisels en uiteindelijk afgewerkte producten. Deze ketenbenadering versterkt de samenwerking tussen de betrokken sectoren, vermindert het transport tussen veld en textielproduct en versnelt de marktintroductie van innovatieve producten. Dit is volledig in lijn met de Green Deal en de EU strategie voor een duurzame en circulaire textielindustrie.

 

Programma

  • 16u30 Ontvangst
  • 16u45 Verwelkoming: Herintroductie van hennep als hoogwaardige textielvezel – Waar staan we en waar gaan we naartoe, Alexandra De Raeve (HOGENT)
  • 17u00 Eindresultaten PWO project Cannabisness: teelt en verwerking,  Katrien Vandepitte en Sofie Vermeire (HOGENT)
  • 17u30 Toekomstvisie op het spinnen en weven van hennep in de EU, Raymond Libeert (Libeco)
  • 17u50 Toonmoment, demonstraties en voorstelling nieuwe infrastructuur, Sofie Vermeire (HOGENT)
  • 18u30 Netwerkmoment met hapje en drankje

Inschrijven

 

Doelgroep

Iedereen met interesse in de teelt en verwerking van natuurlijke vezels voor de textielindustrie: landbouwers, loonwerkers, machineconstructeurs, vlasverwerkers, spinnerijen, weverijen, textielindustrie en de mode- en confectieindustrie.

 

Wanneer?

Dinsdag 17 januari 2023
16.30u

 

Locatie

HOGENT FTILab
Buchtenstraat 11
9051 Sint-Denijs-Westrem

 

Kostprijs

  • gratis
  • inschrijven is wel noodzakelijk. 

Inschrijven