Lezing - De ingrediënten van voedselfraude

Lezing - De ingrediënten van voedselfraude

Onderdeel van een reeks afzonderlijke lezingen rond misvattingen over voeding. Elke lezing heeft een ander thema. 

Paardenvlees in lasagne zonder een melding daarvan op het etiket, olijfolie aangelengd met goedkope olie, kweekvis die verkocht wordt als Wilde zalm, … Allen bekende voorbeelden van voedselfraude. Zo nam Europol begin 2017 voor 230 miljoen euro aan vervalste levensmiddelen in beslag. Voedselfraude blijkt soms “big business” te zijn en er blijken nog andere levensmiddelen en ingrediënten betrokken te zijn bij fraudegevallen in voeding. Professor Thierry Backeljau deelt tijdens deze lezing zijn ervaringen en bedenkingen over het thema “voedselfraude”. Prof. Backeljau werkte onder andere mee aan de Pano-reportage over “Bushmeat”. Dat is vlees van wilde (beschermde) dieren uit het Afrikaanse regenwoud dat wordt binnengesmokkeld in ons land en te koop wordt aangeboden.

Inschrijven

 

Data en uur

Dinsdag 5 mei 2020 van 19.00 uur tot 21.00 uur (aanmelden vanaf 18.30 uur)

Doelgroep

Studenten, leerkrachten binnen het vakgebied wetenschappen en/of voeding, diëtisten, professionals werkzaam in de voedingsindustrie

Spreker

Prof. Thierry Backeljau

  • Hoogleraar departement biologie
  • Universiteit Antwerpen

Prijs

Een lezing bijwonen kost €25. Voor studenten en medewerkers van EhB en HOGENT zijn de lezingen gratis. Studenten uit andere instellingen betalen €15. Voor leerkrachten wetenschappen/voeding en werknemers uit de voedingsindustrie (PC 118 en 220), wordt het inschrijvingsgeld betaald door Alimento.

Locatie

Erasmushogeschool Brussel
Campus Bloemenhof
Auditorium 3.13
info bereikbaarheid

Partners

Deze lezingen zijn een initiatief van de Alliantie EhB - HOGENT.

Logo's Erasmushogeschool en HOGENT