Lezing - Biosociaal belang van vlees voor mens en maatschappij

Lezing - Biosociaal belang van vlees voor mens en maatschappij

Onderdeel van een reeks afzonderlijke lezingen rond misvattingen over voeding. Elke lezing heeft een ander thema. 

Vlees kent als levensmiddel zijn gelijke niet en zit ons zowel letterlijk als figuurlijk onderhuids. Het heeft zijn fervente liefhebbers maar ook strijdvaardige tegenstanders. Deze lezing wil helpen uitklaren waarom vlees weinigen onverschillig laat en vaak zo’n emotionele reacties oproept, die sterk cultuurafhankelijk zijn. Er wordt gesproken over de controversiële aspecten van vlees in het hedendaagse Westen, waarbij vlees steeds meer als een zondebok wordt aangeduid voor een aantal maatschappelijke problemen. Een overzicht van de diepgewortelde menselijke vraag naar vlees komt aan bod en wordt in historisch perspectief geplaatst.

Inschrijven

 

Data en uur

Woensdag 25 maart 2020 van 19.00 uur tot 21.00 uur (aanmelden vanaf 18.30 uur)

Doelgroep

Studenten, leerkrachten binnen het vakgebied wetenschappen en/of voeding, diëtisten, professionals werkzaam in de voedingsindustrie

Spreker

Prof. Frédéric Leroy

  • Vrije Universiteit Brussel
  • Hoofddocent aan de VUB
  • Verantwoordelijk voor opleidingsonderdelen in het domein van de voedingswetenschappen, voedingsleer, technologie van de dierlijke producten, levensmiddelenchemie, voedingsmicrobiologie en -ecologie en kwantitatieve en predictieve microbiologie

Prijs

Een lezing bijwonen kost €25. Voor studenten en medewerkers van EhB en HOGENT zijn de lezingen gratis. Studenten uit andere instellingen betalen €15. Voor leerkrachten wetenschappen/voeding en werknemers uit de voedingsindustrie (PC 118 en 220), wordt het inschrijvingsgeld betaald door Alimento.

Locatie

Erasmushogeschool Brussel
Campus Bloemenhof
Auditorium 3.13
info bereikbaarheid

Partners

Deze lezingen zijn een initiatief van de Alliantie EhB - HOGENT.

logo