Facebook Pixel How to bridge the financial gap - Hogeschool Gent
How to bridge the financial gap

How to bridge the financial education gap: navormingsreeks voor boekhouders en hoofdboekhouders van bedrijven in samenwerking met Resolvus.

Management Control: concepts, Methods and Practices.

Prof. dr. Werner Bruggeman
dinsdag 13 oktober 2020

Hoe kan Management Control motiverend en inspirerend werken voor de medewerkers van  een organisatie? Beheerscontrole moet bijdragen tot het bereiken van de doelstellingen die werden gedefinieerd in het kader van de strategie van de organisatie. De verschillende  concepten worden geïllustreerd aan de hand van tal van praktijkvoorbeelden. Er wordt ook ingegaan op de evolutie van het budgetproces. Hoe wordt dit proces geïntegreerd in het strategisch proces van de onderneming?

 

Corporate governance en interne audit

Deminor
donderdag 3 dec 2020

Corporate Governance of deugdelijk bestuur is essentieel in de professionalisering van een onderneming en omvat een brede waaier aan procedures waaronder ook interne audit.  Tijdens deze sessie wordt aan de hand van enkele praktijkvoorbeelden een handleiding aangereikt over hoe dit praktisch aan te pakken en te komen tot een canvas om uw bedrijf op dit vlak op de rails te houden.

 

Integrated Reporting

Marleen Janssen Groesbeek (Avans Hogeschool Breda) 
dinsdag 9 maart 2021

Bij Integrated Reporting geef je als onderneming aan hoe je duurzaam opereert en hoe strategie, governance, prestaties en vooruitzichten (maatschappelijke) waarde opleveren voor de korte, middellange en lange termijn. Hoe kun je deze top van de verslaggevingspiramide toepassen in jouw bedrijf.

 

Finance en digitalisering    

Christophe Meesters, Director Accountancy, Moore
dinsdag 27 april 2021

De impact van digitalisering voor interne accountants en auditors. Technologische ontwikkelingen en digitalisering hebben een steeds grotere impact op de dagelijkse gang van zaken bij organisaties. Deze ontwikkelingen beïnvloeden de controleaanpak van de accountant en IT-auditor, bij een gedegen aanpak zou dit meer positieve dan negatieve effecten moeten gaan hebben. Hoe ga je hiermee om? Welke softwaretools zijn er en hoe gebruik je ze optimaal?

Data

Vier avonden van 18.30 - 20 uur
oktober 2020 - april 2021
attest IAB/BIBF 1,5 uur

Programma

18:30 start sessie

Prijs

75 euro/sessie - 225 euro voor de hele reeks
(gratis voor studenten HOGENT)

Locatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 - 9000 Gent

Mochten coronamaatregelen de sessies op de campus niet mogelijk maken, zal er een webinar georganiseerd worden ter vervanging.

Contact

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met carine.coppens@hogent.be.

Inschrijven

Schrijf je hier in voor één of meerdere sessies. Het aantal deelnemers per sessie is beperkt.

Je inschrijving is pas definitief na overschrijving van het bedrag op rekeningnummer BE98 0018 8761 9693 ter attentie van Resolvus bv met volgende mededeling: ‘GAP naam + voornaam sessie nr'.

Annuleren voor de eerste sessie kan kosteloos tot en met vrijdag 9 oktober.
Annuleren  voor de andere sessies kan kosteloos tot 8 dagen voor de start van een sessie.

 

 

In samenwerking met Resolvus