Foto Celkweek toegepast: goede praktijkvoorbeelden

Celkweek toegepast: goede praktijken.

C

Het kweken van menselijke cellen neemt een hoge vlucht. Transplantatie van eigen stamcellen bij de ziekte van Kahler en andere bloedziekten is al lang een feit. Brandwondpatiënten worden met gekweekte huidenten verzorgd. In vaccins of geneesmiddelen voor metabole aandoeningen, zoals de ziekte van Pompe, wordt celkweek toegepast. Voor onderzoek bieden in vitro celkweken een uitstekend alternatief voor dierenproeven en het aantal medische toepassingen waarbij de kweek van humane en andere eukaryote cellen essentieel is, stijgt elk jaar.

Wat kom je te weten tijdens deze workshop?

  • Je leert meer over celkweek, de bioveiligheid en hoe je contaminaties zoals bacteriën, schimmels, mycoplasma en minder bekende crosscontaminaties kan opsporen.
  • Je krijgt onder de knie hoe je op een praktische manier de strikt steriele omstandigheden verkrijgt die nodig zijn om eigen celculturen aan te leggen.
  • Je leert verdunningen van celkweken maken en je gaat naar huis met kennis en expertise in je eigen L2-lab cellen te kweken.

Programma

  • Praktische aspecten van celkweek - dr. Stefan Vermeulen
  • Hoe contaminaties zoals mycoplasma opsporen - dr. Stefan Vermeule
  • Praktische aspecten en berekeningen bij celkweek - dr. Apr. Ancy Leroy
  • Hands-on workshop celkweek in een L2 faciliteit - dr. Apr. Ancy Leroy en dr. Stefan Vermeulen
  • Netwerkreceptie

Koop je ticket online

 

Koop je ticket online

 

Datum

23 januari 2020
9 tot 18 uur

Doelgroep

Professionelen in het laboratorium en de industrie: laboranten, klinisch biologen, artsen, apothekers, doctoraatsstudenten en biomedische wetenschappers

Deelnamebewijs

Je ontvangt een aanwezigheidsattest.

Prijs

  • € 250: standaardticket
  • € 225: reductie voor leden BVLT, personeel EhB, personeel AUGent en UAB.

Locatie

Campus Vesalius
Keramiekstraat 80
9000 Gent

Download de flyer

Groepstrainingen op aanvraag

Is een studiedag of training uit ons aanbod interessant voor je volledige team of alle medewerkers van je organisatie? Plan je deze training liever op een ander moment dat voor jullie beter past? Dan is een exclusieve groepstraining bij jou ter plaatse misschien beter geschikt. HOGENT biedt ook groepstrainingen onder de noemer dienstverlening. Onze experts stemmen dan hun aanbod af op je specifieke noden en cases.

Ook een training op maat kan. Ben je geïnteresseerd in of wens je meer informatie over wat allemaal kan? Mail naar expertise@hogent.be.


ANNULERING Bij het niet bereiken van een minimumaantal inschrijvingen, zal HOGENT zich genoodzaakt zien deze sessie te annuleren. Je zal daarvan per e-mail tijdig op de hoogte gebracht worden. Je inschrijvingssom storten we in dat geval terug. Zelf je ticket annuleren kan tot zeven dagen vooraf en alleen aan te vragen door in te loggen via je Eventbrite-ticketaccount onder de rubriek Tickets.