- Bijscholing (permanente vorming)
- 7 oktober 2024
- Campus Mercator G - GENT
Building Information Modeling (BIM) maakt een vlotte, digitale uitwisseling van gegevens mogelijk bij de samenwerking tussen de verschillende partijen die bij een project betrokken zijn. In een BIM-project vindt het structureren en uitwisselen van informatie plaats via digitale bouwmodellen.
Deze evolutie vraagt ook een andere input en output van jou als landmeter. Je klanten zullen bijvoorbeeld niet met 2D plannen, maar met 3D-modellen werken. We gaan tijdens deze bijscholing dieper in op BIM en hoe het de wereld van landmeten transformeert.
Programma.
BIM ontrafeld
Timo Nuttens, BIM-verantwoordelijke bij AWV legt je uit wat BIM voor hen als opdrachtgever precies is. Binnen AWV en MOW is er al enkele jaren de evolutie aan de gang om BIM te integreren in de infrastructuursector in Vlaanderen. Zowel bij het vooraf opmeten van de bestaande toestand, tijdens de werken als bij oplevering van het as-builtplan, heeft dit voor jou als landmeter ook een impact op de taken of af te leveren data. Aan de hand van voorbeelden gaan we ook dieper in op de technische richtlijnen die hierbij van toepassing zijn.
BIM-transitie bij de landmeter
Eline Pyck, lector BIM-vakken bij bachelor landmeten HOGENT – gaat verder in hoe de BIM-transitie het werk van de landmeter zal beïnvloeden. Naast uitdagingen biedt het ook kansen. Leer hoe je BIM kunt integreren in je dagelijkse werkzaamheden.
Scan-to-BIM in actie
Lode De Decker en Kirina Vael hebben als scan-to-BIM-experten bij Teccon meerdere projecten succesvol uitgevoerd. Aan de hand van enkele inspirerende praktijkvoorbeelden tonen zij u de voordelen en valkuilen van het scan-to-BIM-verhaal.
Netwerkreceptie
Ontmoet andere professionals die voor dezelfde uitdaging staan als jij tijdens een hapje en een drankje.
Praktisch.
Inschrijven
Doelgroep
- Landmeters
- Personen die beroepsmatig beroep doen op landmeters (architecten, studiebureau's,...)
- Geïnteresseerden
Vragen?
- Check ons ticketingportaal voor de FAQ
- Inhoudelijke vragen? Stuur een mail naar eline.pyck@hogent.be
- Voor vragen rond je ingediende VLAIO-subsidiedossier kan je terecht bij kmoportefeuille@hogent.be
Datum en locatie
maandag 7 oktober 2024
18u - 21u met optionele receptie achteraf
HOGENT campus Mercator G
lokaal 2008
Henleykaai 84
9000 Gent
Certificaat
Na afronding van de volledige bijscholing ontvang je een aanwezigheidsattest. Landmeter-experten die ingeschreven zijn bij het tableau krijgen na afloop een attest voor permanente vorming.
De opleiding is erkend door de Federale Raad voor Landmeters-Experten voor 3 uur permanente vorming.
Kostprijs
- 100 euro pp (ticketprijzen zijn vrijgesteld van btw (art 44 § 2.4°))
- 25 euro vr studenten mits voorleggen van een geldige studentenkaart.
- HOGENT-personeel kan kostenloos deelnemen mits registratie.
(prijzen vrijgesteld van btw volgens art. 44)
Betaal minder met de subsidie van de kmo-portefeuille.
Werk je in de privésector? Met de kmo-portefeuille recupereer je mogelijk een stuk van je inschrijvingsgeld. Erkenningsnummer HOGENT - opleiding: DV.O101616
Meer info over kmo-portefeuille →