Facebook Pixel Basis moleculaire biologie - Hogeschool Gent
Foto Basis moleculaire biologie

Basis moleculaire biologie.

B

Basis moleculaire biologie.

Heb je altijd al eens moleculaire biologie willen toepassen, maar daartoe nog niet de kans gehad? Dan is deze workshop basis moleculaire biologie iets voor jou.

Deze workshop is opgebouwd uit twee dagen die elk bestaan uit een theoretische en een praktische sessie. Kies voor het complete pakket of slechts één dag naar keuze.

Tijdens de eerste dag van deze workshop focussen we op de structuur en eigenschappen van DNA en lichten we vaak gebruikte basisbegrippen toe. Vervolgens mag je stap voor stap het proces uitvoeren van DNA-extractie, master-mix aanmaken gevolgd door PCR.

Tijdens de tweede dag van deze workshop gaan we verder met de verkregen stalen om agarose gel elektroforese en qPCR uit te voeren. Al de vermelde technieken, en sequencing, zullen in de voorgaande theorieles ook besproken worden.

Inschrijven

 

Doelgroep

Onderzoekers en lesgevers die graag voor de eerste keer moleculaire biologie willen toepassen of een opfrissingscursus moleculaire biologie willen volgen. Geen voorkennis vereist!

 

Contact

 

Wanneer?

22 en/of 23 januari 2024
08.30- 17.30u
Kies voor het complete pakket of slechts één dag naar keuze.

 

Locatie

Campus Vesalius
Keramiekstraat 80
9000 Gent

Bekijk de campus virtueel →

 

Kostprijs

  • 1 dag: €450
  • 2 dagen: €750

Reductieprijs voor leden BVLT:

  • 1 dag: €400
  • 2 dagen: €700

Plaatsen zijn heel beperkt om een optimale begeleiding te garanderen.

Subsidie voor je deelname

Werk je in de privésector? Met de kmo-portefeuille recupereer je mogelijk een stuk van je inschrijvings­geld. Erkenningsnummer HOGENT : DV.O101616. Kies bij het afrekenen de betaaloptie CHEQUE. (onder voorbehoud van erkenning in het kader van actuele hervorming kmo-portefeuille)

Meer info over kmo-portefeuille →

kmo-portefeuille

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

bijscholingen

Bekijk ons uitgebreid aanbod navormingen, studiedagen, bijscholingen of nascholingen, workshops, symposia en congressen. Dit zijn korte vormingen van een of meerdere dagen. Een ideale manier om je …

Connect
Blijf up-to-date over nieuws, onderzoek, bijscholingen en events met HOGENT Connect. Selecteer de thema's die jou interesseren.
Biotechnologie
De graduaats­opleiding biotechnologie is een veelzijdige opleiding waarin je wordt opgeleid om in laboratoria in uiteenlopende sectoren aan de slag te gaan.