Facebook Pixel Handhygiëne en medische bacteriologie - Hogeschool Gent
Foto Handhygiëne en medische bacteriologie

Handhygiëne en medische bacteriologie.

H

Handhygiëne en medische bacteriologie.

Je handen wassen voor je aan tafel gaat, of na een bezoekje aan het toilet, deze goede gewoontes worden ons al van kinds af aangeleerd. Maar heb je je ooit al afgevraagd of er echt veel bacteriën op je handen zitten?

Je handen wassen voor je aan tafel gaat of na een bezoekje aan het toilet, zijn goede gewoontes die ons al van kinds af aangeleerd worden. Maar heb je je ooit al afgevraagd of er echt veel bacteriën op je handen zitten? Was jij je handen op een goede manier? Kan de uitbraak van pandemieën zoals cholera en ebola verminderd worden door een goede handhygiëne?

Alle antwoorden op deze vragen, en veel meer, krijg je tijdens deze interactieve workshop. Met behulp van speciale lampen controleren we of je je handen volgens de correcte techniek wast. We visualiseren de bacteriën op je handen voor en na het wassen. We leren de beste handwastechnieken aan en tonen jullie het belang van handhygiëne in een medische setting, zoals een ziekenhuis. We verklaren hoe, waarom en welke overdracht van bacteriën via de handen kan gebeuren en wat de mogelijke gevaren hiervan zijn. We bepalen de aanwezige bacteriën op je handen en vingers voor en na de workshop.

Wedden dat je na deze workshop nooit meer vergeet je handen te wassen?

Datum

Op aanvraag en volgens de beschikbaarheid van de laboratoria.

Doelgroep

Derde graad ASO en TSO

Maximaal aantal leerlingen

18


Materiaal

Labjas


Duur

Drie uur


Locatie

Campus Vesalius


Kostprijs

Vanwege de hoge kostprijs van de verbruiksgoederen en de afvalverwerking, wordt er een tussenkomst van tien euro per leerling aangerekend.