Facebook Pixel Allemaal beestjes. Onderzoek van bacteriën in yoghurt - Hogeschool Gent
Foto Allemaal beestjes. Onderzoek van bacteriën in yoghurt

Allemaal beestjes. Microscopisch onderzoek van bacteriën in yoghurt.

A

Allemaal beestjes. Microscopisch onderzoek van bacteriën in yoghurt.

In deze interactieve workshop worden de leerlingen eerst ingeleid door een kijk op de Belgische wetgeving: welke bacteriën en andere ingrediënten mogen aanwezig zijn in yoghurt, gefermenteerde melk …

Ook de bereiding wordt toegelicht: de microbiële culturen zijn belangrijk voor het gunstige gezondheidseffect van yoghurt.

Vervolgens kunnen de leerlingen zelf een microscopisch onderzoek uitvoeren (vergroting 1000x) waarbij verschillende yoghurtmerken onderzocht en besproken worden.

Datum

Op aanvraag en naargelang de beschikbaarheid van de laboratoria.

Doelgroep

Derde graad ASO/TSO

Maximaal aantal leerlingen

16


Materiaal

Labjas


Duur

Drie uur


Locatie

Campus Vesalius


Kostprijs

2 euro

Door de hoge kostprijs van de verbruiksgoederen en de afvalverwerking wordt er een tussenkomst per leerling aangerekend.