Facebook Pixel Aan de slag met Linux - Workshop voor leerlingen uit het secundair - Hogeschool Gent
Foto Aan de slag met Linux - Workshop voor leerlingen uit het secundair

Aan de slag met Linux.

A

Aan de slag met Linux.

In deze workshop gaan we op verkenning in Linux en proberen we een en ander uit: Linux en software installeren, bestandsbeheer, de belangrijkste toepassingen (web, email, tekstverwerking, enz.) en de command line.

Linux is een besturingssysteem (zoals MacOS of Windows) dat het meeste succes heeft in het datacenter en elektronica (smartphones, tablets, tv's, enz.). Maar Linux is ook voor je laptop of vaste pc prima geschikt, hoewel het hier nooit is doorgebroken. 

Nochtans heeft het veel te bieden: qua gebruiksvriendelijkheid kan het zich intussen meten met MacOS, er is een gigantische hoeveelheid gratis software van hoge kwaliteit voor beschikbaar, en het is vrijwel immuun voor virussen.

Aan het einde van deze sessie heb je zelf een Linux-systeem gebouwd in de vorm van een virtuele machine die je kan meenemen om zelf verder mee te experimenteren (daarvoor breng je wel best een USB-stick mee).

Datum

Na onderling overleg

Doelgroep

Derde graad ASO en TSO (informaticaopleidingen),
zesde jaar ASO en TSO (andere opleidingen).

Deze workshop richt zich niet alleen tot leerlingen uit informaticaopleidingen maar tot alle leerlingen met een zekere interesse in technologie en IT.


Materiaal

USB-stick


Duur

3 uur


Locatie

Campus Schoonmeersen


Maximaal aantal leerlingen

15


Kostprijs

Gratis