Facebook Pixel Anticonceptievoorlichting voor jongeren - Hogeschool Gent
Foto Anticonceptievoorlichting voor jongeren

Anticonceptievoorlichting voor jongeren.

A

Anticonceptievoorlichting voor jongeren.

Onderzoek heeft uitgewezen dat jongeren steeds vroeger seksueel actief zijn. Hun seksuele vrijheid biedt hen de ruimte te ontdekken, maar stelt hen tegelijkertijd bloot aan grotere risico’s.

Helaas blijken ze bovendien niet altijd anticonceptie te gebruiken. Dat blijkt ook uit de cijfers van het aantal tienerzwangerschappen en abortussen in België. Het is van cruciaal belang dat jongeren weten dat er meer aanbod is dan de pil en het condoom en dat voorbehoedsmiddelen bovendien meer doen dan zwangerschapsbeperking. Met die kennis op zak kunnen ze een veilige en doordachte keuze maken die bij hen past.

Seksualiteitsbeleving is onder jongeren een belangrijk gespreksthema, maar ze zijn ook vragende partij voor meer seksuele vorming op school. Ook in je pedagogisch programma kan de stap naar specifieke voorlichting dus zeer zinvol zijn. Deze sessie maakt seksualiteit en anticonceptiegebruik makkelijker bespreekbaar binnen de vertrouwde omgeving van de klas.

We informeren je leerlingen over

  • seksualiteit en relaties
  • aanbod, gebruik, werking en verkrijgbaarheid van anticonceptie

Onze experts hebben een verpleegkundige achtergrond waardoor de kennis die ze aanbieden zeer deskundig en up-to-date is.

Lesvorm

Onze experts stemmen hun aanbod af op je specifieke noden en cases en komen bij jou ter plaatse.

Doelgroep

Leerlingen uit het secundair onderwijs

Maximale groepsgrootte

30

Contact

marc.dhaeze@hogent.be